opisano u autobiografiji

Potresna priča Patrisa Evre o seksualnom zlostavljanju u djetinjstvu

U razgovoru za "The Times", uoči promocije autobiografije, otkrio je da ga učitelj iz škole seksualno zlostavljao u djetinjstvu

13312 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Patris Evra, čuveni francuski fudbaler i nekadašnji as Mančester junajteda, jedna od najzabavnijih ličnosti u svijetu fudbala, ispričao je potresnu priču iz svog djetinjstva.

Priču koja je odjeknula, mnogima natjerala suze na oči.

U razgovoru za "The Times", uoči promocije autobiografije, otkrio je da ga učitelj iz škole seksualno zlostavljao u djetinjstvu.

Evra je imao 13-godina i znao je prespava kod učitelja tri puta sedmično jer je on živio kraj mjesta gdje je trenirao.

Evrina kuća bila je daleko, pa mu je tako bilo lakše da ide na treninge i u školu.

"Nikad nikome nisam o tome pričao. Kad sam to stavio u knjigu, otišao sam majci u goste i prvi put joj to sve ispričao. Bila je šokirana i govorila mi je da ne objavljujem to , a ja sam joj rekao da to ne radim zbog sebe nego zbog druge djece koja su se možda našla u takvoj situaciji", rekao je Evra.

U knjizi je detaljno je zastrašujuće trenutke koje je preživljavao. Djelove je ispričao sada...

"Ušao bih u sobu i zatvorio vrata, ali nisam mogao da ih zaključa jer nisam imao ključ. Nisam skidao donji veš, već sam preko njih obukao pidžamu koju sam oko struka zategao vezicama koje sam skinuo s kopački. Znao sam što slijedi. Vrata bi se otvorila, ušlo bi malo svjetla s hodnika u sobu i onda bih vidio učitelja koji je polako išao prema mom krevetu. Mislio je da spavam pa je gurnuo ruke pod pokrivač i počeo me dirati. Udarao sam ga i odgurivao. Strašno sam se plašio, ali nisam želio to da mu pokažem. To je trajalo 15-ak minuta. Skidao me na silu i istovremeno se dirao", napisao je Evra.

Šokantno iskustvo trajalo je nekoliko mjeseci, bilo ga je strah i da ode od njega, da ispriča majci...

"Odlučio sam da je dosta i rekao sam mami da više ne mogu da ostanem kod njega, nisam joj rekao zašto. I njega je sve počelo da umara jer bih se ja stalno opirao i borio s njim. I zadnje večeri, kad sam mu rekao da više neću da dolazim, nije odustao. Skinuo me je i stavio moj penis u svoja usta. Ako neko dijete ovo čita, poručujem mu da ne ćuti, nego da nekome kaže što se događa. Nemojte to da sakrivate, jer nemate čega da se stidite. Svašta se događalo u mojem djetinjstvu, a sad imam 40 godina i želim o tome da pričam", napisao je Evra.

Otkrio je da ga je godinama kasnije, kad je igrao za Monako, nazvala policija i pozvala ga na ispitivanje. Ispostavilo se da su se još neki mladi fudbaleri žalili na tog istog učitelja, pa ga je policija pitala da li se i njemu to događali.

"Tad sam već bio poznat i plašio sam se reakcije javnosti pa sam lagao i rekao da nikad s njim nisam imao problema. Pitali su me jesam li siguran, a ja sam ih uvjeravao da nije bilo ničega. Živio sam s tom laži godinama i ne mogu vam reći koliko mi je zbog toga žao", rekao je Evra.

Preporučujemo za Vas