Topovski udari na sjeveru Londona, Arsenal bolji od Aston Vile

Arsenal - Aston Vila 3:0 u prvom meču 9. kola Premijer lige

5268 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Arsenal je u prošlom kolu postignutim golom u šestom minutu sudijskog dodatka stigao do boda u londonskom derbiju protiv Kristal Palasa (2:2), Aston Vila je primljenim golom petom minutu nadoknade doživjela poraz u birmingenskom derbiju protiv Volvsa (2:3).

Ta dva detalja kao da su odredila raspoloženje, samopouzdanje i motiv pred međusobni duel dva engleska velikana, u kojem je Arsenal lako "proknjižio" Aston Vilu 3:1.

"Tobdžije" su povele 23. minutu, prvim golom Tomasa Partija u dresu Arsenala.

Vezista iz Gane je samo minut ranije pogodio stativu, ali nakon izvedenog kornera vještim udarcem glavom pogodio je dalji ugao.

Sudija Kreg Poson je već bio spreman da odsvira kraj prvog poluvremena, kada je stigao signal iz VAR sobe da je u duelu Meta Targeta i Alesandra Lakazeta u šesnaestercu bilo nešto sumnjivo.

Poson je odledao snimak, pokazao na penal, nekadašnji golman Arsenala Emlijano Martines odbranio je udarac Obamejanga sa bijele tačke, ali je imao nesreću da lopta koju je odbio padne tačko na nogu napadača iz Burkine Faso - 2:0 za domaće.

Sve je bilo gotovo kada je Smit Rou u 56. minutu, uz malo sreće pogodio za 3:0.

Džejkob Ramzi, 20-godišnjak iz Aston Vile, koji je ušao sa klupe, postigao je u 82. minutu svoj prvi gol u Premijer ligi za konačnih 3:1.

Arsenal je 9. na tabeli, bez poraza je već šest utakmica zaredom u Premijer ligi, Aston Vila je 13. nakon trećeg vezanog poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: