Savović i Nedović protiv „svojih”: Sutjeska za nastavak niza, Budućnost za mjesto broj 2

Jezero - Sutjeska i Budućnost - Iskra u 12. kolu Telekom 1. CFL. Nikšićani žele da povećaju ionako veliku prednost na vrhu, a Podgoričani da se konačno probiju do 2. pozicije

1796 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Treneri Sutjeske i Budućnosti, Milija Savović i Aleksandar Nedović, sudariće se danas sa svojim bivšim timovima, ekipama koje su predvodili minulih godina i gdje su rezultatima zaslužili da ove sezone sjede na klupama dva najveća crnogorska kluba.

Sutjeska gostuje Jezeru u Plavu (14 sati) i pokušaće da nastavi fenomenalan niz od početka sezone i eventualno poveća bodovnu razliku na vrhu, koja sada iznosi 11 bodova, dok Budućnost u derbiju protiv Iskre igra za četvrtu vezanu pobjedu i proboj na 2. mjesto na tabeli.

Telekom 1. CFL se, inače, vraća “tradiciji” - sve utakmice 11. kola igraju se danas, u tri različita termina, nakon četiri vezana kola koja su se igrala u ritmu petak-subota-nedjelja.

ŠAMPION U DERBIJU NAPADA 2. MJESTO

Budućnost je bila u velikoj krizi, pri dnu tabele, ali je serijom od tri pobjede stigla do mjesta u top 4, sa, doduše, velikim zaostatkom za Sutjeskom (11 bodova).

Lider je umakao, Nikšićani kontrolišu trku, aktuelnom šampionu ostaje da nastavi niz i da vjeruje da će najveći rival početi i da gubi.

U svakom slučaju, Budućnost bi od večeras mogla da bude makar najbliži pratilac, a to će se dogoditi ako pobijedi Iskru pod Goricom.

Danilovgrađani u Podgoricu dolaze sa pozicije broj dva i sa dva boda prednosti u odnosu na domaćina.

”Radimo u dobroj atmosferi, nakon tri pobjede, ali smo svjesni da nam dolazi kvalitetna ekipa koja nije slučajno na drugom mjestu, ispred nas na tabeli. Međutim, igramo na svom terenu, želimo da potvrdimo da se nalazimo u dobroj formi i moramo da damo sve od sebe za novi trijumf”, poručio je trener Nedović za klupski sajt.

On je na klupi Budućnosti debitovao upravo protiv Iskre, svog bivšeg kluba - na stadionu Braća Velašević je bilo 2:1 za domaćina nakon preokreta. Nedović ne razmišlja o “osveti”.

”Jednostavno nisam takav tip. Ne zbog toga što sam radio u Iskri tri i po godine i što sam doživio sve te lijepe trenutke, nego, jednostavno, svaka utakmica je priča za sebe”.

Iskra se u prošlom kolu protiv Rudara vratila pobjedama, nakon poraza i remija u duelima sa timovima sa dna (Zeta, Jezero), a večeras će pokušati da napravi iznenađenje pod Goricom.

”Posljednja pobjeda nam daje mir, ne samo za meč protiv Budućnosti, već i za cilj kojim stremimo, a to je izlazak u Evropu”⁣, kaže pomoćni trener Iskre Milivoje Novović.

”Teška i zahtjevna utakmica, ali imamo kvalitet da se nadigravamo sa svim rivalima u ligi”, nadovezao se defanzivac Nikola Kumburović.

LIDER BI NA SJEVERU DA PRODUŽI SJAJAN NIZ

Trener Sutjeske Milija Savović, s druge strane, nema na čemu da se “sveti” svom bivšem klubu, iako je na meču protiv Jezera u 1. krugu (2:0 za Nikšićane) bilo čarki nakon što je Dragan Grivić zadobio tešku povredu u vidu preloma noge.

”Lijepe uspomene me vežu za Jezero i postoje određene emocije, ali one ne utiču na igru, vidjeli ste da je i u prvom meču bilo nekih neplaniranih trzavica. Nadam se da će ovoga puta proteći sve u fer i korektnoj igri i da ćemo uspjeti da ostvarimo ono što smo zacrtali, a to je dobra igra i pobjeda”, kaže Savović.

Jezero je 8. na tabeli, u zoni baraža, a iako je prošle subote izgubilo od Dečića, tim Mladena Lambulića igra sve bolje - u prethodnih pet kola, naime, upisao je tri pobjede.

Iza Sutjeske je, međutim, najbolji bilans u CFL-u - devet pobjeda i samo dva remija u dosadašnjih 11 kola.

”Teška utakmica, jer gostujemo timu koji ima kvalitet, a uz to će biti i silno motivisan da bi došao do rezultata. Što se nas tiče, u dobroj smo i kvalitetnoj seriji, što pokazuje i bodovna razlika koju smo u međuvremenu ostvarili. Najbitnije je da nastavimo sa pozitivnim rezultatima”, kaže lijevi bek Sutjeske.

Rudar i Dečić sastaju se u Pljevljima u 14 časova, a od 16 sati dva posljednjeplasirana tima imaju važne mečeve na domaćem terenu protiv rivala sa primorja, koji su uz to u gornjem dijelu tabele - Zeta protiv Petrovca, a Podgorica protiv Mornara.

Parovi 12. kola

Subota

RUDAR - DEČIĆ (14 h)

Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

JEZERO - SUTJEKA (14)

Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

ZETA - PETROVAC (16)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

PODGORICA - MORNAR (16)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

BUDUĆNOST - ISKRA (17)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: