Anćeloti: Možemo da igramo sa svima; Kuman: Teško je, ali napredujemo i moramo dalje

Madridski tim je pokazao da je mnogo kompaktniji, čvršći i bolji od najvećeg rivala

4833 pregleda 2 komentar(a)
Anćeloti i Kuman, Foto: Reuters
Anćeloti i Kuman, Foto: Reuters

Karlo Anćeloti je proslavio prvu pobjedu kao trener Reala na Nou kampu, njegova ekipa slavila 2:1 protiv Barselone.

Madridski tim je pokazao da je mnogo kompaktniji, čvršći i bolji od najvećeg rivala...

"Ovo je pobjeda u najvećem meču, ali vrijedi tri boda, ništa više. Zadovoljan sam, bili smo čvrsti i stabilni, iako smo u drugom poluvremenu bili pod pritiskom. Kontrolisali smo odbranu, imali smo i dosta dobrih situacija u napadu, bili smo opasni. Svjestan sam da možemo još bolje, posebno kada imamo loptu, ali i pored toga stvorili smo dosta toga u napadu", kazao je Anćeloti.

Iskusni Italijan je svjestan vrijednosti svog tima...

"Čvrsta smo ekipa, stvaramo polako i dobar timski duh. Napredujemo kao ekipa, mirnoća u nekim situacijama se i vježba. Spremni smo i da patimo u pojedinim trenucima, zadovoljan sam kako smo izgledali u tim momentima protiv Barselone. Da li smo u rangu najboljih u Evropi - ne znam, ali znam da možemo da se nadmećemo sa svima", rekao je Anćeloti.

Njegov kolega Ronald Kuman je pod velikim pritiskom - poslao mu je riječi podrške nakon meča.

"Svi mi radimo stresan i komplikovan posao u velikim klubovima. Rekao sam mu da vjerujem da će da nastavi da ide dalje", kazao je Anćeloti.

Možda je to utjeha za Holanđanina, ali...

"Izgubili smo meč koji vrijedi mnogo više od tri boda. Žao mi, mogli smo bolje. Imamo mnogo problema, mnogo povreda... Dest je igrao visoko, jer smo bili prinuđeni. Da smo poveli 1:0 bilo bi lakše. Znali smo da će nam biti teško ako primimo gol, jer oni imaju pokretljivu odbranu, iskusni su", rekao je Kuman.

"Teško je pričati o pozitivnim stvarima nakon poraza od Reala. To se pamti, ali meni se svidio stav ekipe, želja da se uradi nešto. Mislim da napredujemo, da smo sve bliži tome da dobijemo neku veliku utakmicu. Moramo dalje, naredni meč je u srijedu".

Kuman je nakon poraza još pod većim pritiskom...

"Ne mogu biti pod većim pritiskom nego što već jesam", zaključio je.

Bonus video: