Britanski mediji pišu: Solskjer dobija otkaz, očekuje se dolazak Kontea

Solskjer je 2018. godine na klupi Mančester junajteda naslijedio Žozea Murinja, koji je dobio otakz upravo nakon poraza od Liverpula

10537 pregleda 0 komentar(a)
Solskjer na jučerašnjem meču, Foto: Reuters
Solskjer na jučerašnjem meču, Foto: Reuters

Menadžer Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer mogao bi do kraja sedmice da dobije otkaz javljaju ostrvski mediji.

Mančester je juče u velikom engleskom derbiju poražen na domaćem terenu od Liverpula 5:0, u posljednje vrijeme igra loše, raspored je težak i sve su glasnije priče o rastanku sa norveškim stručnjakom.

Vijesti o odlasku Solskjera je prenio lokalni "Manchester Evening News", dok "Guardian" ide korak dalje i navodi da je prvi kandidat da Norvežanina zamijeni Antonio Konte.

Direktor Junajeda Ričard Arnold je danas otkazao sve unaprijed zakazane sastanke kako bi o budućnosti Solskjera razgovarao sa vlasnicima kluba, porodicom Glejzer.

"Guardian" piše i da igrači više nemaju povjerenja u menadžera, a kada svlačionica treneru okrene leđa onda je rastanak najlogičnije rješenje.

Kada je riječ o Konteu, "Guardian" navodi da je Italijan voljan da dođe na "Old Traford". Konte još nije dobio zvaničnu ponudu, navodi se da nije tip trenera, koji tokom sezone dolazi u klub, ali bi ovog puta napravio izuzetak.

Italijan je poznat kao stručnjak, koji radi u finansijski stabilnim klubovima, a Junajted je po toj osnovi idealna sredina za njega. Uostalom, ne treba zaboraviti da je Konte upravo zbog loše finansijske situacije napustio Inter.

Italijanski trener je već radio na Ostrvu, bio je menadžer Čelsija sa kojim je 2017. godine osvojio titulu. Ovog ljeta po odlasku iz Intera bio je kandidat za klupu Totenhema, ali do dogovora nije došlo.

Solskjer je od decembra 2018. menadžer "đavola". Tada je naslijedio Žozea Murinja, koji je dobio otkaz upravo nakon poraza od Liverpula.

Čini se da će Liverpul biti koban i za Norvežanina.

Bonus video: