Kup Crne Gore u fudbalu: Četiri koraka do trofeja

Startuje Kup Crne Gore u fudbalu, u skraćenom formatu - za pehar će se boriti samo 16 ekipa, danas mečevi 1/8 finala: Sutjeska u Kotoru, Budućnost protiv Jezera

4509 pregleda 3 komentar(a)
Sutjeska i Budućnost su prvi favoriti za trofej Kupa: Duel Zoćevića i Terzića, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Sutjeska i Budućnost su prvi favoriti za trofej Kupa: Duel Zoćevića i Terzića, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Utakmicama osmine finala danas počinje takmičenje u fudbalskom Kupu Crne Gore. Najmasovnije takmičenje, baš kao i prošle godine, igra se u skraćenom formatu - samo 16 timova (10 prvoligaša i šest najboljih drugoligaša iz prošle sezone) boriće se za trofej, do kojeg je kratak put: samo četiri koraka.

Najveći favoriti da ih preskoče su aktuelni osvajač Kupa Budućnosti i ubjedljivi lider Telekom 1. CFL, ekipa Sutjeske. Nikšićani startuju iz Kotora, a Podgoričani iz Danilovgrada, gdje će na neutralnom terenu “gostovati” Jezeru.

SAVOVIĆ: NEMA OPUŠTANJA

Uoči početka sezone uprava Sutjeske naglasila je da je cilj osvajanje duple krune. Nikšićani su dobro krenuli u prvenstvu, lideri su, ne znaju za poraz, a sa dobrim partijama pokušaće da nastave i u najmasovnijem takmičenju.

Uoči gostovanja Bokelju, drugoplasiranom timu Druge lige, trener Sutjeske Milija Savović ne bježi od uloge favorita, ali poziva na oprez.

”Sigurno je da smo favoriti, ali jedna utakmica uvijek može da donese iznenađenje i nešto nepredviđeno. Nećemo se opuštati, bićemo koncentrisani, jer i u Kupu želimo da doguramo što dalje”, rekao je u najavi meča Savović.

U osmini finala se igra samo jedan meč, a ako nakon 90 minuta ne bude pobjednika, odmah će se pucati penali.

”Očekujem da budemo dominantni, da napadamo... Bokelj bi, sa par brzih igrača koje ima po krilima, mogao da bude opasan. Mislim da smo u dosadašnjim utakmicama pokazali da znamo da se nosimo sa takvim protivnicima”, poručio je Savović.

BUDUĆNOST POTVRĐUJE DOBRU FORMU

Posljednji poraz u ligi Budućnost je pretrpjela sredinom septembra od Jezera u Podgorici (1:0). Od tada su se Podgoričani polako dizali, vezali četiri pobjede u šampionatu i sa mnogo samopouzdanja ulaze u današnji meč sa ekipom iz Plava.

Momci Aleksandra Nedovića neće morati da putuju previše, jer je Jezero domaćin - u Danilovgradu.

”Igra se jedna utakmica, tako da kalkulacija nema. Moramo da budemo maksimalno oprezni, vjerujem da ćemo da odigramo dobar meč i da ćemo se plasirati u četvrtfinale. Znamo ko nam je protivnik i pretpostavljam da će nas čekati iz tog nekog bloka. Imaćemo posjed lopte, ali ne smijemo da žurimo, već strpljivo da gradimo napade koji će nas dovesti do pobjede”, kazao je defanzivac Budućnosti, Vladan Adžić.

Cilj Budućnosti je odbrana trofeja u najmasovnijem takmičenju.

”Idemo utakmicu po utakmicu, kako u prvenstvu, tako i u Kupu. Prva sljedeća je najvažnija, moramo da budemo fokusirani”, oprezan je Adžić.

Dečić - Petrovac i Podgorica - Zeta čine dva preostala prvoligaška okršaja. U okršaju timova iz različitih rangova takmičenja Iskra gostuje Komu, Rudar u Pljevljima čeka Arsenal, dok Mornar putuje u Igalo. Jedini klasični drugoligaški duel je okršaj OFK Titograda i Jedinstva.

Bonus video: