premijer liga

Nevil o Solskjeru i Brusu: Kritike su izmakle kontroli

"Ove se stvari događaju u fudbalu. Mislim da je senzacionalizam izmakao kontroli."

2437 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši fudbaler Mančester junajteda a sada trener Intera iz Majamija Fil Nevil rekao je da su kritike na društvenim mrežama izmakle kontroli.

Nevil je naglasio kako su kritike klupskih menadžera na društvenim mrežama izvan kontrole, prenijela je HINA.

"Društveni mediji su apsolutna septička jama za ljude koji su najniži od najnižih," kazao je Nevil osudivši žestoke napade na menadžera Junajteda Ole Gunara Solskjera i bivšeg menadžera Njukasla Stiva Brusa.

"Igrao sam za Junajted koji je izgubio 5:0", rekao je Nevil za "Miami Herald".

"Ove se stvari događaju u fudbalu. Mislim da je senzacionalizam izmakao kontroli."

Trener Junajteda Solskjer suočio se s olujom kritika nakon što je njegova ekipa izgubila 0:5 od Liverpula u nedjelju, ali je preživio pozive za smjenom. Nevil se osvrnuo i na uvrede koje je trpeo Brus za kormilom "Svraka".

"Slučaj Stiva Brusa je prevršio svaku mjeru, to je bio oblik maltretiranja, odvratnog ponašanja, neke od najodvratnijih stvari koje sam pročitao ili vidio u svom životu", rekao je Nevil, menadžer američkog prvoligaša Inter Majamija.

Zanimljivo, Nevilov brat Geri, takođe bivši igrač Junajteda, a sada stručnjak za Skaj Sport, kritikovan je na društvenim mrežama jer nije zatražio Solskjerov otkaz.

"Živimo u eri u kojoj se smatra sasvim normalnim tražiti da ljudi budu otpušteni, što smatram apsolutno neverovatnim. Da ste na bilo kom drugom radnom mjestu ili ste ušli u trgovinu i rekli: "Želim da dobijete otkaz, ja želim da budeš smijenjen", mislim da bi te prijavili policiji", rekao je Nevil.

Preporučujemo za Vas