Bajernove nevjerovatne brojke: Nakon 85 mečeva nijesu postigli gol, najubjedljiviji poraz u Kupu...

Borusija Menhengladbah sinoć savladala Bavarce 5:0 i eliminisala ih iz Kupa

3545 pregleda 3 komentar(a)
Bril Embolo postiže peti pogodak na meču, Foto: Reuters
Bril Embolo postiže peti pogodak na meču, Foto: Reuters

Nezapamćeni debakl Bajerna obilježio je jučerašnji fudbalski dan na Starom kontinentu - Bavarci su u šesnaestini finala Kupa Njemačke eliminisani nakon poraza (5:0) na gostovanju Menhengladbahu i oprostili se od jednog trofeja ove sezone.

Bajern je sinoć prvi put nakon 43 godine izgubio utakmicu sa minimum pet razlike - 1978. godine gigant iz Minhena poražen je od Fortune iz Diseldorfa 7:1 u Bundesligi. Najubjedljiviji poraz u istoriji pretrpjeli su dvije godine ranije, kada ih je Šalke u šampionatu savladao 7:0.

Posljednji put Bajern je pet golova na jednom meču primio prije dvije godine. Bilo je to u ligaškom porazu od Frankfurta 5:1. Tada je na klupi Ajntrahta, sjedio Adi Hiter, koji je sinoć vodio ekipu Menhengladbaha.

Još jedan nestvaran niz prekinut je sinoć. Naime, gigant iz Minhena nakon 85 vezanih mečeva nije postigao makar pogodak.

Bavarci drugu godinu zaredom takmičenje u Kupu završavaju prije osmine finala. To je prvi put nakon sezona 1994/1995 i 1995/1996 da Bajern dvije godine zaredom rano ispada iz Kupa.

A pobjeda Menhengladbaha od 5:0 je najubjedljiviji trijumf neke ekipe nad Bajernom u Kupu. Borusija je nakon 21 minuta imala tri gola prednosti, što je prvi put da Bajern ima tri gola zaostatka nakon 21 minuta igre u Kupu.

Na klupi Bajerna nije bilo Julijana Nagelsmana, koji se oporavlja od koronavirusa. Ekipu je vodio Dino Topmeler, a na terenu je bio najjači sastav.

Menhengladbah je šest puta šutnuo u okvir gola, pet puta zatresao mrežu, nevjerovatan procenat realizacije.

"Šokiran sam. Sve je otišlo u pogrešnom pravcu. Nadigrani smo u svakoj situaciji. Ovo je kolektivno pomračenje", poručio je nakon meča direktor Bajerna, Hasan Salihamidžić.

Bonus video: