Da li je Solskjeru isteklo vrijeme?

Fudbalski vikend u Evropi: Mančester junajted nakon petarde od Liverpula gostuje Totenhemu, derbi u Rimu, Bavarci moraju da se iskupe

3934 pregleda 0 komentar(a)
Konte čeka naredni potez Solskjera i “crvenih đavola”, Foto: Reuters
Konte čeka naredni potez Solskjera i “crvenih đavola”, Foto: Reuters

U ponedjeljak se čvrsto vjerovalo da Ole Gunar Solskjer neće dočekati vikend kao menadžer Mančester junajteda, ali na “Old trafordu” se nije ama baš ništa promijenilo nakon debakla od Liverpula i poraza od 5:0. Antonio Konte se pominje kao nasljednik, Norvežanin ima podršku, mada se spekuliše da će biti smijenjen tokom reprezentativne pauze koja slijedi za desetak dana.

Kako god, Solskjer je taj koji će voditi ekipu večeras u sjevernom Londonu - u 10. kolu Premijer lige je protivnik Totenhem.

6 pobjeda ima Totenhem u posljednjih 29 mečeva protiv Mančester junajteda na svom terenu. Upisao je i 14 poraza i devet remija

- Bilo nam je teško poslije poraza od Liverpula, ali sada je potrebno da pokažemo reakciju. Moj posao je da učinim da igrači razmišljaju na pravi način i to je odgovornost menadžera. Čini mi se da smo spremni za ovaj meč, vidjećemo - rekao je Solskjer pred večerašnji duel od 18.30.

Tabela ne izgleda dobro za Junajted - sedmi je na tabeli, nakon serije od četiri meča bez pobjede (tri poraza) kasni osam bodova za liderom Čelsijem.

- Činjenica je da nismo bili dobri u prethodnom periodu, a poraz od Liverpula je sve posebno zabolio. I zbog načina na koji smo igrali i zbog rezultata. Imao sam dvije, tri krize ovdje od kako sam menadžer i jedino znam da sam spreman da se borim da budemo bolji - poručio je Solskjer.

SAMO FERGI VJERUJE U MENADŽERA

Engleski mediji su pisali i o sastanku Solskjera i ser Aleksa Fergusona u trening kampu Junajteda. Legendarni Škot je navodno u ovom momentu jedina osoba u klubu koja vjeruje u menadžera.

- Pričali smo. Posjetio nas je zbog nekih komercijalnih obaveza i razgovarali smo kratko, jer je on imao posla sa Kristijanom Ronaldom - dodao je Ole.

Ako ništa drugo, dobra stvar je Junajtedova tradicija protiv Totenhema, od kojeg je u gostima izgubio šest puta u posljednjih 29 premijerligaških utakmica. Nije poražen ni na posljednja tri meča u sjevernom Londonu - ima dva trijumfa i remi.

- Kada igrate protiv tima kakav je Junajted ne mislite puno o formi, jer znate da je veliki rival. Uz to, ima Kristijana Ronalda - kazao je menadžer Sparsa Nuno Espirito Santo.

Desetu rundu (danas od 13.30) otvaraju Lester i Arsenal, Mančester siti dočekuje Kristal Palas, Liverpul se na “Enfildu” sastaje sa Brajton, dok Čelsi gostuje Njukaslu...

200. meč u Premijer ligi proslaviće Pep Gvardiola na klupi Mančester sitija. U prethodnih 199 utakmica je upisao 146 trijumfa

MURINJOVA ZAMKA “ROSONERIMA”

Roma je poslije debakla u Evropi (poraz 6:1 od norveškog Bodo Glimta) naizgled vratila stabilnost - remizirala je sa Napolijem i jedina ga zakinula za bodove, a onda slavila na Sardiniji protiv Kaljarija. Sada na “Olimpiko” (nedjelja, 20.45) stiže Milan - tim koji dijeli prvu poziciju sa Napolitancima.

- Pobijedićemo - bio je samouvjeren vezista “vučice” Brajan Kristante.

Danas od 15 sati igraju Atalanta i Lacio, petoplasirana i šestoplasirana ekipa na tabeli.

- Citiraću Pepa Gvardiolu: “Meč sa Atalantom vam je kao kada odete kod zubara. Iako vas ne povrijedi osjećate bol - bio je slikovit trener Lacija Mauricio Sari.

Napoli ne bi trebalo da ima komplikovan zadatak na gostovanju Salernitani, kao ni Inter koji će pred 50 hiljada navijača dočekati Udineze. Juventus poslije razočaravajućeg poraza od Sasuola ide u Veronu...

DEBITUJE SERĐI, ČEKA SE ĆAVI

Barselona večeras (21) na “Nou kampu” igra sa Alavesom, vodiće je Serđi Barhuan, privremeno rješenje nakon odlaska Ronalda Kumana. Čeka se dolazak Ćavija Ernandesa, ali predsjednik Đoan Laporta je ostao zagonetan:

- Ponašaćemo se kao profesionalci i nećemo ugroziti pregovore - rekao je Laporta i nastavio:

- Uvijek sam govorio da će jednog dana trenirati Barselonu. To sam i njemu rekao. I njemu je to cilj - kazao je Laporta.

Barsa ima šest bodova manje od Reala, koji gostuje Elćeu (14h), a četiri od Atletika. “Kolćonerosi”, koji su preksinoć remizirali sa Levanteom, sjutra u Madridu igraju protiv Betisa (16.15).

BAJERN ŽELI REAKCIJU

Težak poraz, najteži u posljednje 43 godine, uzdrmao je temelje u Bajernu. Borusija je u Menhengladbahu pobijedila 5:0 u Kupu Njemačke, a sada je u ligi rival Union Berlin. Čeka se reakcija, svi žele dokaz da je u srijedu samo bio loš dan.

- Mi smo ljudi, a ne mašine - rekao je trener Julijan Naglesman.

- Pokazali smo da smo ranjivi i moramo da prihvatimo kritike - poručio je mladi trener, koji ne radi s ekipom jer je zaražen koronavirusom.

Bonus video: