Sutjeska i Budućnost žele da nastave niz

Danas se igra 13. kolo Telekom Prve crnogorske fudbalske lige - lider čeka Rudar, “plavi” protiv Podgorice

4056 pregleda 0 komentar(a)
Novica Eraković (Sutjeska), Foto: FSCG
Novica Eraković (Sutjeska), Foto: FSCG

Sutjeska seriju želi da nastavi i u 13. kolu - protivnik na stadionu kraj Bistrice je Rudar, a tim Milije Savovića juri 11. pobjedu u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Lider, dakle, ne planira da se zaustavi - trećina šampionata je iza nas, a Sutjeska je još bez poraza.

- Očekivanja su, kao i uvijek, najveća i želimo novu pobjedu. Ekipa Rudara zaslužuje poštovanje, ali mi gledamo samo nas. Gledamo način kako ćemo da funkcionišemo u tom dijelu individualne i grupne taktike. Naša ideja je da što više vremena provedemo na protivničkoj polovini, da dominiramo u posjedu i iz tog posjeda stvorimo šanse i ugrozimo gol protivnika. Želimo da poboljšamo realizaciju i nadam se da ćemo to ostvariti - rekao je pomoćni trener Sutjeske Dejan Jelenić.

Meč protiv Rudara zbog kartona propušta Vladimir Jovović, a u konkurenciji neće biti Balše Dubljevića i Marka Bojovića.

- Očekujem da se dodatno homogenizujemo, da poslije malog opuštanja protiv Bokelja u Kupu pokažemo karakter, zrelost i nastavimo sa dobrim igrama - poručio je Jelenić.

Rudar je bez pobjede na tri vezane utakmice u šampionatu, ali je u srijedu u Kupu bio bolji od tivatskog Arsenala (3:0) i nagovijestio izlazak iz krize.

- Sutjeska je veliki test za nas, to je ekipa koja nije slučajno lider. Nikšićani su u ovom momentu najbolji u ligi, ali mi želimo da igramo fudbal, da se nadigravamo. Tabela ne treba da nas zanima - poručio je trener “rudara” Zoran Govedarica.

ŠAMPION NA “DG ARENI”, NEDOVIĆ: PLAN JE JASAN

Gradski derbi će u Lješkopolju odigrati Podgorica i Budućnost. Aktuelni šampion u duel na “DG areni” ulati sa pet vezanih trijumfa i kao drugi tim na tabeli, sa 11 bodova minusa u odnosu na Sutjesku.

- Poslije određenog perioda adaptacije momci su navikli na moj rad, a ja na njihove mane i vrline. Otprilike dolazimo do nekih kontura kako ja vidim da ekipa može da igra. To se manifestuje kroz veliki posjed lopte i veliki broj golova, a to privlači i publiku. Na posljednjem meču protiv Iskre je bilo skoro 1.500 ljudi na tribinama, a ukoliko nastavimo u tom ritmu, vjerujem da će ih biti i više. Budućnost pored toga što je najveći klub mora i da igra sa stilom - kaže trener Aleksandar Nedović.

Podgorica je pretposljednja na tabeli sa samo jednom pobjedom u 13 prvoligaških rundi.

- Podgorica ne zaslužuje poziciju na kojoj se nalazi, jer ima kvalitet. Sticajem okolnosti je tu gdje jeste. Rival će sigurno šansu tražiti iz tranzicije, jer ima dva brza bočna igrača - Maraša i Muharemovića, a tu je i mladi Krivokapić, koji je snažan i pokretljiv, vezni red zna da igra - istakao je Nedović.

MORNAR BI DA PREKINE SERIJU

Mornar nije pobijedio posljednje četiri utakmice u prvenstvu, u srijedu je eliminisan iz Kupa (Igalo je bilo bolje nakon penala). Idealan protivnik za kraj lošeg nita je posljednjeplasirana Zeta, jedini tim u CFL koji do sada nije trijumfovao.

Petrovac je favorit protiv Jezera pod Malim brdom, a uzbuđenja se očekuju u Tuzima gdje Dečić igra protiv Iskre. Tom utakmicom će u 13 sati i početi 13. kolo...

Bonus video: