Konteov najveći neprijatelj ide iz Čelsija

U pitanju je direktor "plavaca" koji se posljednjih desetak godina najviše pitao kada je prelazni rok u pitanju
0 komentar(a)
Majkl Emenalo Čelsi, Foto: Chelseafc.com
Majkl Emenalo Čelsi, Foto: Chelseafc.com
Ažurirano: 06.11.2017. 15:41h

Najbliži saradnik Romana Abramoviča u Čelsiju napušta klub, prenosi tabloid "San" - u pitanju je Majkl Emenalo, direktor "plavaca" koji se posljednjih desetak godina najviše pitao kada je prelazni rok u pitanju.

S Nigerijcem je velikih problema imao Žoze Murinjo zbog različitih stavova kada su u pitanju potencijalna pojačanja, imao ih je prošlog ljeta i Antonio Konte i do sada je Emenalo uvijek izlazio kao pobjednik, jer je Abramovič u njega imao veliko povjerenje.

Sada je izgleda puklo - spekuliše se da ruski tajkun nije zadovoljan kako je Emenalo odradio ljetnji prelazni rok, te da je to razlog zašto je dosadašnji direktor Čelsija riješio da napusti "Stamford bridž".

Emenalo je u Čelsi stigao 2007. godine i prvo je radio kao skaut dok je menadžer bio Avram Grant.

Potom je kod Karla Anćelotija prekomandovan u stručni štab kada je kontroverzno zamijenjena ikona kluba Rej Vilkins. Već tada je u Londonu postalo jasno da je Emenalo "ozbiljan igrač".

Emenalo je 2011. godine postao jedna od najvažnijih karika u Čelsiju, jer je potpuno preuzeo brigu o transferima - doveo je igrače poput Edena Azara, Cezara Acpilikuete, Tiboa Kurtoe, Kevina de Brujnea, Romelua Lukakua...

Zbog De Brujnea i Lukakua se konkretno posvađao s Murinjom, jer je za razliku od Portugalca smatrao da zaslužuju mjesto u prvom timu Čelsija.

"San" navodi da bi odlazak Emenala mogao da obraduje Kontea, koji će dobiti malo više slobode u odlukama, ali i da je pitanje koliko će mu to dozvoliti direktorka Marina Granovskaja, s kojom Italijan takođe nije u baš dobrim odnosima.

Istovremeno, "Indipendent" javlja da bi Emenalo mogao da postane direktor Monaka i naslijedi Antonija Kordona koji je ljetos napustio "kneževe".

Bonus video: