Iskra u 93. ostala bez pobjede: Maraš donio bod Dečiću

Iskra ispustila trijumf u trećem minutu nadoknade

5184 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Iskra je igrala bolje, bila nadomak pobjedi u Tuzima.., ali dodir klase Draška Božovića i šut rezerviste Alekse Maraša sa peterca na 32 sekunde do kraja utakmice donijeli su bod domaćem Dečiću - 1:1.

Danilovgrađani su od starta stavili do znanja da ih zanimaju tri boda, preuzeli su inicijativu i bili opasniji rival na Tuškom polju.

U 12. minutu Irfan Šahman je oprobao udarac, ali su se gosti morali zadovojiti samo kornerom, da bi dva minuta kasnije Vilijan bio zamalo kratak nakon centaršuta Šahmana.

Vilijan je pravu šansu imao 24. minutu kada je iskosa sa lijeve strane sa sedam metara šutirao u golmana.

Domaćin je u prvom poluvremenu bio nemoćan i jedini detalj vrijedan pažnje bio je sjajan manevar Kristijana Vuljaja i šut sa 25 metara, koji nije pogodio gdje je želio reprezentativni igrač. Tačnije golman Marko Kordić je sa lakoćom uspio da uhvati loptu.

Sa druge strane, nemoćan je bio Stefan Popović nakon šuta Vojina Pavlovića u 44. minutu sa 18 metara, kada je lopta uz "žabicu" završila tik pored lijeve stative.

Golu je prethodila akcija gostiju i izblokiran šut Šahmanu sa iste pozicije.

U nastavku Dečiću nije uspijevalo da nametne pritisak, pa je trener Miljan Radović posegao za izmjenama. Isplatilo se uvođenje Maraša, koji je prvo šutirao glavom ali je Kordić odbranio da bi u nastavku akcije ga sa golom spojio Božović, sjajnim pasom.

"Imali smo kadrovskih problema. Ovo je naša možda i najslabija utakmica ove sezone. U 2. poluvremenu smo se vratili - nije bilo sjajno, bilo je na mišiće, imali smo volju i želju, pa smo na kraju i nagrađeni. Odličan rezultat", kazao je nakon meča trener Dečića, Miljan Radović.

Iskru je, umjesto prehlađenog Srđana Nikića, vodio Milivoje Novović.

"Svakako da je pozitivan rezultat. Dečić je kvalitetna ekipa. Utakmica je išla u našem smjeru - u 1. poluvremenu smo positgli gol, imali još šansi...U nastavku nam je falilo mirnoće u završnici. Dečić je iskoristio našu slabu reakciju i postiga gol", rekao je Novović nakon susreta.

Bonus video: