Vest Hem otpustio Bilića

Vest Hem je nakon 11 kola Premijer lige uknjižio samo 9 bodova, i tako zauzeo 18. poziciju koja trenutno vodi u niži rang
0 komentar(a)
Slaven Bilić, Foto: Reuters
Slaven Bilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2017. 12:48h

Slaven Bilić nije više trener engleskog Premijerligaša Vest Hema.

Otkaz hrvatskom stručnjaku je stigao nakon niza loših rezultata, a posljednji u nizu bio je poraz od Liverpula od 4:1 na svom terenu.

„Predsjednik i članovi Upravnog odbora Vest Hema bi voljeli da izraze zahvalnost Slavenu i njegovim saradnicima na svemu što su uradili u posljednje dvije godine, ali vjeruju da je promjena potrebna da bi klub krenuo naprijed u skladu sa svojim ambicijama“, stoji u saopštenju Vest Hema.

Vest Hem je nakon 11 kola Premijer lige uknjižio samo 9 bodova, i tako zauzeo 18. poziciju koja trenutno vodi u niži rang.

"Tužan sam i razočaran, ali ne u klub. Iskreno, ovo je logičan potez i nešto što sam očekivao. Za mene je boravak u Vest Hemu bio više od posla. Kako vrijeme bude prolazilo, mislim da ću biti sve više ponosan na period koji je iza mene", rekao je Bilić.

Među potencijalnim nasljednicima, britanska štampa donosi imena Dejvida Mojesa, Šona Dajča, ali i neke od trofejnih trenera kakvi su Karlo Anćeloti i Manuel Pelegrini.

Kako su na redu pauze u prvenstvima zbog utakmica reprezentacija, moguće je da se novi menadžer "čekićara" neće znati do iduće sedmice.

Bilić je klub preuzeo u junu 2015. godine, i u prvoj sezoni ih doveo do 7. pozicije, što je najbolji plasman ekipe iz Londona u posljednjih 15 sezona.

Godinu kasnije zauzeo je 11. poziciju, dok je ove očito imao problema, pa je klub koji ima ambiciji da se bori za sredinu tabele odlučio da promjeni trenera.

Bonus video: