Juventus traži izlazak iz tunela, Levandovski - 100. put u eliti

”Stara dama” blizu plasmana u osminu finala Lige šampiona, ali u duel sa Zenitom ulazi nakon serije od tri neuspjeha u italijanskom šampionatu. Bajern čeka Benfiku u 100. meču Roberta Levandovskog u evropskoj eliti

2656 pregleda 0 komentar(a)
Lokateli i Mekeni (Juventus), Foto: Reuters
Lokateli i Mekeni (Juventus), Foto: Reuters

Juventus u Seriji A gubi bodove na svakom koraku, osvojio ih je samo 15 u 11 kola, ali u Ligi šampiona je u prva tri kola posao odradio perfektno. Ima sva tri trijumfa u grupi H, pobjeđivao je Malme, Čelsi i Zenit bez primljenog gola i večeras ga čeka zicer za plasman u osminu finala.

U Torino stiže Zenit, “stara dama” će dva kola prije kraja osigurati nokaut fazu u slučaju da ne izgubi... Ali, momenat za Juve nije dobar - u evropsko iskušenje ulazi poslije dva poraza u Seriji A (protiv Sasuola i Verone), prije toga je srećno izvukao bod u derbiju sa Interom. Sve to u samo šest dana.

- Za šest dana smo u vodu bacili sve ono dobro što smo gradili posljednjih mjesec i po. Ljuti smo i želimo reakciju - kaže trener Juvea Masimilijano Alegri.

Ponudio je rješenje za izlazak iz “tunela”.

- Sada je ostalo da ćutimo i radimo. O problemima se ne priča, nego se rješavaju. U fudbalu je stvar jasna - pobjednici su uvijek u pravu, poraženi nisu - kazao je Alegri.

Juve na prvom mjestu ima tri boda više od Čelsija, šest od Zenita.

- Mnogo je važno da večeras prebrinemo brigu oko plasmana u osminu finala - poručio je Alegri.

Čelsi ide u Malme da ponovi ono što je uradio prije dvije sedmice u Londonu protiv istog rivala - da rutinski odradi posao. Na “Stamford bridžu” je rezultat bio 4:0.

- Do sada smo se dobro nosili s ulogom apsolutnog favorita, nadam se da ćemo nastaviti da budemo ovako ozbiljni. Moramo da poštujemo svakog protivnika u svakom takmičenju - rekao je menadžer aktuelnog prvaka Evrope Tomas Tuhel.

A u grupi E je pod pritiskom Barselona - juri drugi trijumf protiv Dinama iz Kijeva kako bi sačuvala realne šanse da prođe. Katalonci su u prvom duelu slavili golom Đerarda Pikea, u Ukrajini ih čeka težak posao sa privremenim rješenjem na klupi - Serđijem Barhuanom.

ls
foto: Graphic News

- Moramo da pobijedimo - rekao je Serđi.

Bajern u Minhenu igra sa Benfikom u 100. meču Roberta Levandovskog u evropskoj eliti. Bavarci idu u osminu finala ako ne izgube, a osiguraće prvo mjesto ako slave, a Barsa ne trijumfuje u Kijevu.

Atalanta sprema osvetu Mančester junajtedu poslije preokreta na “Old trafordu” (0:2, 3:2) u grupi koja će vjerovatno biti neizvjesna do samog kraja. “Crveni đavoli” pred gostovanje u Bergamu imaju šest bodova, po četiri su osvojili Atalanta i Viljareal, Jang Bojs je na tri...

- Junajted igra sa usponima i padovima, ali ima ogroman kvalitet. Vidjelo se to protiv Totenhema - kaže trener “boginje” Đanpjero Gasperini.

U grupi G je u najboljoj poziciji Salcburg, koji gostuje Volfsburgu. Austrijski šampion će se plasirati među 16 najboljih ako savlada “vukove”. Šest mečeva je na programu u 21 sat, a kolo otvaraju Malme - Čelsi i Volfsburg - Salcburg od 18.45.

Bonus video: