VIDEO Firenca je mala za Vlahovića, Vinisijus je zvijezda Reala

Dvadesetjednogodišnji Beograđanin je u nedjelju protiv Specije upisao drugi het-trik u karijeri, a u 2021. je na brojci od 25 golova. U sezoni 2021/22. je bio strijelac osam puta, od čega četiri iz penala

2752 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Navijači Fiorentine u njemu vide Roberta Bađa, Federika Bernardeskija, Federika Kjezu..., sve one koji su “prodali” klub zbog Juventusa i većih ciljeva u karijeri...

Možda Dušan Vlahović i obuče dres “stare dame” (italijanski mediji vjeruju da će se to dogoditi u januaru ili na ljeto), ali na kraju krajeva srpski napadač u kontinuitetu pokazuje da je prerastao sredinu kakva je Firenca.

Vlahović je spreman za mnogo veći i ambiciozniji klub, zato za njega pita i Pep Gvardiola, pitanje je samo da li će “viola” popustiti i prihvatiti realnost da je nekadašnji veliki talenat Partizana čvrsto odlučio da ne produži ugovor. Čak ni za sedam puta veću godišnju platu nego što je ima trenutno u Toskani...

Dvadesetjednogodišnji Beograđanin je u nedjelju protiv Specije upisao drugi het-trik u karijeri, a u 2021. je na brojci od 25 golova. U sezoni 2021/22. je bio strijelac osam puta, od čega četiri iz penala.

Njegov idol Zlatan Ibrahimović predvodio je Milan do trijumfa nad Romom - dao je dva gola, pa ukupno ima 151 u Seriji A, a 401 prvenstveni u karijeri...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ramsdejl (Arsenal) - Mikel Arteta je kritikovan što je za rezervnog golmana doveo momka od preko 30 miliona funti. Ramsdejl je, međutim, postao opcija broj jedan, a u Lesteru je bio nesavladiv. Pamtiće se čudesna odbrana kod šuta Džejmsa Madisona iz slobodnog udarca kada su svi već vidjeli loptu u mreži.

ODBRANA

Savić (Atletiko Madrid) - u dva meča bez crnogorskog asa, šampion Španije je primio četiri gola i osvojio samo dva boda. S njim na terenu, odbrana je odbila sve nalete Betisa i rutinski stigla do tri boda.

Džejms (Čelsi) - lideru Premijer lige je trebalo čak 65 minuta da pronađe put do mreže Njukasla. Uradio je to sve bolji desni bek, a potom se upisao i drugi put. “Plavci” su na kraju ubjedljivo slavili na “Sent Džejms parku”.

SREDINA

Di Marija (Pari Sen Žermen) - Leo Mesi nije mogao da parira Lilu, nije ni Nejmar... Bio je red na Di Mariju - prvo je asistirao, a onda i pogodio za trijumf nad aktuelnim šampionom.

Miler (Bajern) - tri asistencije i gol u Berlinu - nije teško proglasiti igrača utakmice u trijumfu Bavaraca nad Unionom.

De Ron (Atalanta) - tim iz Bergama je “na silu” došao do boda protiv Lacija u sudijskoj nadoknadi. Holanđanin je bio brži od sudijskog zvižduka.

NAPAD

Ronaldo (Mančester junajted) - u 39. minutu duela sa Totenhemom je u samo nekoliko koraka pokazao sve ono što ga godinama drži u vrhu svjetskog fudbala. Način na koji je pobjegao odbrani rivala, kretanje unazad i volej za 1:0 su čista perfekcija.

Simeone (Verona) - šest dana - šest golova za šest bodova Verone. Poker Laciju je bio početak, Argentinac je seriju nastavio i u trijumfu Verone nad Juventusom.

Ibrahimović (Milan) - dvostruki strijelac u Rimu protiv Rome. Ibra je stigao do brojke od 401 pogotka ligaškog pogotka u karijeri, od toga je 151 postigao u Seriji A.

Vlahović (Fiorentina) - kako se odvija karijera srpskog napadača, bilo bi pravo čudo da već u januaru ne napusti “Artemio Franki”. Pogotovo nakon het-trika u duelu sa Specijom.

Vinisijus (Real Madrid) - ovo je sezona u kojoj je sazreo, dokazao da nije zalutao u najveći klub na svijetu. Postigao je već sedam golova u ligi, samo dva manje od Karima Benzeme.

Bonus video: