Slučaj Aguero nije isti kao Eriksenov: Ljekari tvrde da će Kun moći ponovo da igra

Nakon dramatičnog "slučaja Eriksen", svaki srčani problem izaziva paniku, ali specijalista Fernando Losano iz bolnice "Puerta de Hierro" kaže da ovaj i taj slučaj nisu isti

3189 pregleda 0 komentar(a)
Aguero napušta teren, Foto: Reuters
Aguero napušta teren, Foto: Reuters

Serhio Aguero biće na medicinskim posmatranjima naredna tri mjeseca zbog srčanih problema, ali njegova karijera ne bi trebalo da bude završena zbog toga, kazali su za "Marku" španski kardiolozi.

Argentinac se u finišu 1. poluvremena protiv Alavesa, uhvatio za grudi i žalio se na probleme sa srcem. Brzo je prebačen u bolnicu zbog aritmije, a odradio je preglede kod svjetski priznatog kardiologa Đosepa Brugade.

„Ima mnogo tipova aritmije, ali na osnovu svega što znam pretpostavljam da je to bila benigna atrijalna aritmija, sa dobrom prognozom", kazala je dr Karmela Alonso, kardiološkinja u bolnici "Rosario" u Madridu.

Nakon dramatičnog "slučaja Eriksen", svaki srčani problem izaziva paniku, ali specijalista Fernando Losano iz bolnice "Puerta de Hierro" kaže da ovaj i taj slučaj nisu isti.

Povezani članci

01. Novembar 2021.

Aguero zbog aritmije odsustvuje minimum tri mjeseca

"Eriksen je bio mrtav. Umro je, ali su ga oživjeli. Uspjeli su da ga ožive vraćajući srčani ritam, ali da se niko nije brinuo o njemu i da nije bilo onakve reakcije, on ne bi bio živ. U ovom slučaju, čak i da nije dobio tretman, Aguero ne bi imao takve probleme", ističe Losano.

Tri mjeseca pauze, a pritom Aguero ima 33 godine - hoće li moći više da igra fudbal.

"Kardiološki može, ali sportisti poput njega imaju zahtjevne fizičke pripreme i jak ritam. Mnogo zavisi od toga kako se aritmija ponaša. Ima ljudi koji imaju takve epizode, pa je nemaju narednih sedam godina. Da li je prognoza loša? Ne, nikada nećete umrijeti od ovoga, ali su to naporne pojave. Postoji dodatni hendikep, a to je što mogu da stvaraju krvne ugruške. Ponekad problem nije toliko aritmija koliko posljedice i zbog toga se stanje prati", rekao je Losano.

Bonus video: