Talenat Juventusa i holandskog fudbala razmišlja da završi karijeru sa 19 godina?!

Mohamed Ihataren je, po navodima Kalćomerkata, prije tri sedmice otišao iz Đenove, gdje je kao pozajmljen igrač trebalo da zaigra za Sampdoriju. Navodno se vratio u Holandiju zbog porodičnih probl0ema

5165 pregleda 0 komentar(a)
Foto: sampdoria.it
Foto: sampdoria.it

Kada je ljetos Juventus, uz pomoć Mina Rajole, oteo PSV-u Mohameda Ihatarena, činilo se da je „stara dama” napravila sjajan posao.

Talenta „filipsovaca”, koji nije želio da produži ugovor, dobila je za svega 1,9 miliona eura i odmah ga proslijedila na kaljenje u Sampdoriju.

Ali, čini se da je upala u probleme - 19-godišnji ofanzivni vezista je pao u depresiju i razmišlja da završi karijeru!

Ihataren je, po navodima Kalćomerkata, nestao iz Đenove prije tri sedmice. Navodno se vratio u Holandiju zbog porodičnih problema.

„Kada pogledamo njegove igračke kvalitete, bio je to dobar posao. Ipak, bio je potpuno van forme kada je stigao. A onda se nešto dogodilo u njegovoj porodici”, rekao je nedavno sportski direktor Sampdorije Danijele Fađano.

Ihataren je, navodno, teško podnio smrt oca prije dvije godine, a prelazak u Italiju je samo pogoršao njegovo stanje.

Imao je problema da se adaptira, dodijeljen mu je lični asistent, a o njemu se starao i menadžer Hose Fortes Rodriges, kojeg mu je dodijelio Rajola.

Trenirao je odvojeno kako bi se vratio formu, ali je pokazao i nedisciplinu, jer je često putovao u Monako i Milan, gradove udaljene dva i po sata vožnje od Đenove. Onda je 14. oktobra otišao u Holandiju iz privatnih razloga i izgubio mu se trag.

Ihataren je u dresu PSV-a debitovao u januaru 2019. godine, a za prvi tim je prije odlaska u Torino upisao 74 nastupa i postigao 10 golova.

Bonus video: