Milan na evropskoj raskrsnici

Liga šampiona - Atletiko gostuje Liverpulu bez Stefana Savića, koji odrađuje posljednji meč suspenzije, PSŽ bez povrijeđenog Lea Mesija putuje u Lajpcig

5144 pregleda 1 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ibrahimović, Foto: Reuters

Fudbaleri Milana blistaju u Seriji A ove sezone, dijele prvo mjesto sa Napolijem, još nisu doživjeli poraz, ali je u Ligi šampiona situacija totalno drugačija - “rosoneri” poslije tri kola nemaju pobjedu, na začelju su tabele bez osvojenog boda i večerašnji meč sa Portom na “San Siru” (18:45 h) posljednji je voz za ostanak u igri za plasman u osminu finala.

I dalje zavisi sve od Milana, ali je potrebno da “roso-neri” krenu u seriju pobjeda. Porto je težak rival, ali naredna dva biće još teža - Liverpul i Atletiko Madrid, koji se sastaju međusobno na “Enfild roudu” u derbiju kompletne večeri.

”Imamo priliku da konačno obradujemo navijače u ovom takmičenju. Mnogo očekujem od igrača. Vjerujemo u dobar rezultat, a imamo i kvalitet da dođemo do pobjede i prekinemo negativan niz u Ligi šampiona”, kaže trener “rosonera” Stefano Pioli.

Italijanski gigant, sedmostruki prvak Evrope, prije Porta je dva meča izgubio nakon preokreta - od Liverpula i madridskog Atletika. “Redsi” su na 1. poziciji neuhvatljivi sa devet bodova, dok španski i portugalski klub imaju po četiri.

Milan, koji je na nuli, još vjeruje...

”Nismo zaslužili da budemo bez bodova. Moramo biti na nivou - utakmice u Ligi šampiona odlučuju detalji”, poručio je Pioli.

foto: Graphic news

U drugom susretu grupe B Liverpul na “Enfildu” (21 h) igra sa Atletikom. “Redsi” bi eventualnim trijumfom, uz neriješen rezultat ili pobjedu Milana na “San Siru” mogli da obezbijede osminu finala.

”Jasno je da je Atletiku potrebna pobjeda, ali mi želimo tri boda na domaćem terenu. Atletiko je dobar tim i daćemo sve od sebe da večeras završimo posao”, poručio je menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

Engleski tim je u Madridu savladao “kolćonerose” 3:2.

”Očekujem sličnu utakmicu. Situacija u grupi je takva da Atletiko neće izaći na teren i igrati kao da je u pitanju prijateljska utakmica”, oprezan je Njemac.

Klop je ponovo govorio o odnosu sa trenerom Atletika, Dijegom Simeoneom.

”Mnogo ga poštujem. Lično se ne poznajemo, ali impresivno je ono što radi u Madridu”.

Bodovi su potrebni i Atletiku.

”Sa pobjedničkim mentalitetom putujemo u Englesku. Želimo pobjedu i tri boda - poručio je fudbaler madridske ekipe Kiran Tripije.

Stefan Savić će propustiti i četvrtu, posljednju utakmicu suspenzije, zarađene u osmini finala prošle sezone u revanšu protiv Čelsija, kada je prigovarao sudiji.

U grupi A PSŽ, bez povrijeđenog Lionela Mesija gostuje Lajpcigu, dok je Mančester siti domaćin Brižu.

”Biće teško. Lajpcig je u prvom meču pokazao da je dobra ekipa. Mnogo dobrih stvari mogu da urade. Igraju na domaćem terenu i pokušaće da ponove partiju, kao prije dvije sedmice u Parizu. Moramo da odigramo dobru utakmicu kako bismo pobijedili”, oprezan je fudbaler “svetaca” Žoržinjo Vajnaldum.

Siti je vezao dva poraza - u Liga kupu od Vest Hema i Premijer ligi od Kristal Palasa.

”Odigrali smo ispod svakog nivoa prethodne dvije utakmice. Očekuju nas bitni mečevi ove nedjelje. Moramo da se izdignemo do gradskog derbija i susreta sa Mančester junajtedom u Premijer ligi”, kazao je menadžer engleskog šampiona, Pep Gvardiola.

Bonus video: