Druga mladost Darka Nikača: Vrijeme je golova i pobjeda

”Imamo kvalitetne igrače. Koga god trener da uvrsti u postavu, neće pogriješiti. Još je rano pričati o tituli, ali mislim da smo na pravom putu”, kaže 31-godišnji napadač Sutjeske

9334 pregleda 4 komentar(a)
Nikač u duelu sa odbranom Petrovčana, Foto: Savo Prelević
Nikač u duelu sa odbranom Petrovčana, Foto: Savo Prelević

Jedina ekipa koja je u dosadašnjem dijelu sezone uzela makar bod u Nikšiću protiv Sutjeske je Petrovac. Meč 8. kola završen je bez golova, a pet rundi kasnije u sličnoj situaciji kao Petrovčani bio je Rudar - ekipa iz Pljevalja imala je u nedjelju kraj Bistrice bod u džepu (1:1), a onda im je taj bod uzeo napadač lidera, Darko Nikač.

Igrao se 95. minut kada je Aleksandar Vlahović centrirao, a Nikač bio na pravom mjestu. Uslijedio je precizan udarac glavom i slavlje na Gradskom stadionu.

”Najbitnije je da smo uzeli tri boda. Imali smo šanse u prvom poluvremenu, ali i Rudar je imao prilike, ali ih nije iskoristio. Bili smo bolji tokom meča i kao nagrada je stigao taj pogodak. Nastavili smo niz pobjeda. Sjajna je atmosfera i nadam se da ćemo ovako nastaviti”, sumira Nikač utiske za “Vijesti.”

Nikač je povratnik u crnogorski fudbal, a u Telekom 1. CFL debitovao je još prije 12 godina. Igrao je za Budućnost, kojoj se vraćao u više navrata, ali i Grbalj i Iskru, dok je ovog ljeta stigao u Nikšić. Ima 31 godinu, sada je već iskusni napadač, ali kao da doživljava drugu mladost - postigao je četiri pogotka u dresu Sutjeske, jer je osim protiv Rudara bio strijelac na susretima sa Zetom, Mornarom i Podgoricom.

59 golova postigao je Darko Nikač u Telekom 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi, iz koje je u minulih 12 godina četiri puta odlazio u inostranstvo. U dresu Budućnosti dao je 37 golova, 12 kao igrač Iskre, šest u Grblju i sada četiri u dresu Sutjeske

”Svi su me prihvatili lijepo, kao što sam i očekivao. Uklopio sam se, prihvatio sve što treba. Ide dobro i nadam se da ćemo ovako nastaviti - ja sa golovima, Sutjeska sa pobjedama”.

U karijeri je dva puta bio šampion Crne Gore, oba puta u dresu Budućnosti. Kako Sutjeska igra velike su šanse da Podgoričanin ove sezone osvoji i treću. Njegova ekipa ima 11 bodova prednosti, što je razlika koju na domaćoj sceni još nije ispustio niti jedan lider, ali Nikač je oprezan.

”Imamo kvalitetne igrače. Koga god trener da uvrsti u postavu, neće pogriješiti. Najbitnije je da damo maksimum. Još je rano pričati o tituli, ali mislim da smo na pravom putu. Imamo međusobne duele protiv Budućnosti, još par derbija, pa je još rano pričati o tome”.

Do odlaska na reprezentativnu pauzu, Nikač i saigrači će odigrati još jednu utakmicu - protiv Iskre, u subotu (17 h) u Danilovgradu. Neugodan protivnik, ekipa koju je Sutjeska u gostima posljednji put savladala 3. novembra 2018. godine (0:4).

”Mislim da je vrijeme da pobijedimo u Danilovgradu. Ako i u taj meč uđemo kao što ulazimo u svaki, onda nema razloga da ne osvojimo tri boda, koja su nam jako bitna. Iskra igra dobro, protiv Dečića je u finišu primila gol…I tabela pokazuje da igraju dobro. Neće biti lako, neugodna su ekipa, ali najbitnije je da damo maksimum da osvojimo tri boda i nadam se da će tako da bude”, zaključio je Nikač.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: