Preokret na Trešnjici: Podgorica za manje od dva minuta do pobjede nad Zetom

Adrović i Sentoku donijeli timu iz Lješkopolja prvi trijumf poslije sedam mečeva

9151 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Stotinak sekundi je trebalo Podgorici da iz minusa dođe do plusa protiv Zete i dođe do druge pobjede u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi.

Tim iz Lješkopolja je na Trešnjici slavio 2:1 za prvi trijumf nakon sedam ligaških utakmica i zakucao Zetu za dno - sada ima tri boda više od Golubovčana koji ni nakon 14 kola dalje ne znaju za pobjedu.

"Konačno pobjeda, izuzetno važna, protiv rivala koji je mogao da nas preskoči na tabeli. Značaj meča je uslovio da oba tima uđu bojažljivo, a mislim da smo na kraju bili bolji za gol. Do sada smo bili u plusu, pa smo gubili utakmice, sada se dogodilo da iz minusa dođemo do pobjede. Mnogo rasterećenije idemo na pauzu", rekao je trener Podgorice Nenad Vukčević.

U prvom poluvremenu je viđeno nekoliko dobrih šansi na obje strane (Matija Krivokapić je za goste pogodio stativu), a u nastavku je prva povela Zeta.

I to već u 48. minutu poslije greške golmana Nikole Ivezića.

Mladi čuvar mreže je krenuo da ispuca loptu, ali je pogodio protivnika Ivana Vukčevića koji je potom praktično s njom ušao u gol.

Podgorica, ipak, nije klonula, nego je poslije primljenog gola počela da dominira.

Dva puta je pogađala okvir gola (Žarko Popović i Admir Adrović) prije nego je iskusni napadač glavom matirao Mladena Božovića u 67. minutu nakon centaršuta Luke Maraša.

Bila je to akcija igrača koji su samo tri minuta ranije ušli na teren.

A onda je u 69. viđen preokret.

Vladimir Boljević je izveo slobodan udarac, a Zeta ponovo primila gol glavom - sada je nepažnju odbrane domaćina iskoristio Arihiro Sentoku...

"Ovo je posljedica pada koncentracije koji se događa kod mladih igrača. Primili smo četiri ili pet golova, a da je u šesnaestercu bilo 10 naših igrača i golman. Ozbiljnim ekipama to ne smije da se događa. Ne možemo da zadržimo koncentraciju svih 90 minuta, trkački smo sustigli druge ekipe, ali ne umijemo da sačuvamo loptu, nedostaje nam iskustva na sredini terena. Prevagnulo je iskustvo Vladimira Boljevića, koji je imao više kontakta sa loptom nego cijeli naš vezni red", kazao je trener Zete Dragoljub Đuretić.

CFL se nastavlja sjutra duelima Budućnost - Dečić i Iskra - Sutjeska (17 sati).

U nedjelju se sastaju Jezero - Mornar i Rudar - Petrovac.

Te utakmice počinju u 14 časova.

ZETA - PODGORICA 1:2 (0:0)

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 150. Sudija: Nikola Vođević (Podgorica). Strijelci: Ivan Vukčević u 48. za Zetu, Adrović u 67. i Sentoku zu 69. minutu za Podgoricu. Žuti kartoni: Kukuličić (Zeta), Ivezić, Vuković (Podgorica).

Zeta: Božović, Tuzović, Ceklić, Đ. Vukčević, Pupović, Krstović, Roganović (87. Popović), Kukuličić, Burzanović (73. Šimokava), Đinović (82. Škrijelj), I. Vukčević.

Podgorica: Ivezić, Ukšanović, Đajić, Bulatović, Suzuki, Boljević, Bajović (64. Maraš), Popović, Sentoku (90+2. A. Krivokapić), Muharemović (64. Adrović), M. Krivokapić (77. Vuković).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: