Iskra ne vjeruje da je Sutjeska nepobjediva, Dečić najavljuje napad pod Goricom

Telekom 1. CFL, danas dva derbija 14. kola, i to u isto vrijeme: Budućnost dočekuje Dečić, Sutjeska gost Iskre (17 h)

6358 pregleda 0 komentar(a)
Duel Šahmana (Iskra) i Koree (Sutjeska), Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Duel Šahmana (Iskra) i Koree (Sutjeska), Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

U trodnevnom programu 14. kola Telekom 1. CFL, današnja dva duela nose i najveću pozornost. Što zbog pogleda na tabelu, igara i rezultata koje prikazuju lider Sutjeska, u posljednje vrijeme aktuelni prvak Budućnost, te ambicija njihovih rivala, Iskre i Dečića.

Iskra je domaćin lideru u 17 sati, istovremeno će pod Goricom početi i utakmica Budućnosti i Dečića. Nikšićani imaju čak 35 bodova nakon 13 kola - 11 pobjeda, nijedan poraz.

”Iskra je odlična ekipa, dobro je vođena sa klupe i očekuje nas teško i neugodno gostovanje. Spremali smo se dobro, šef nam je ukazao na njihove mane i vrline. Ako budemo pravi, rezultat ne bi smio da izostane, kao ni nastavak odličnih rezultata”, kazao je štoper Sutjeske Miloš Drinčić, koji je ljetos stigao upravo iz Iskre.

Iskra je poslije Sutjeske najbolji domaćin u ligi sa pet pobjeda i porazom, a uz to Danilovgrađani igraju lijepo, napadački... U prošlom kolu u Tuzima na pola minuta prije isteka sudijske nadoknade ispustili su pobjedu (1:1).

U prvom krugu sezone Sutjeska je pobijedila Iskru u Nikšiću sa 3:1, ali zato u Danilovgradu nije slavila već tri godine - od tada je gostovala pet puta, doživjela tri poraza i dva puta remizirala.

”Nestvarno je za naše prilike da jedna ekipa ima 11 pobjeda i dva remija, nestvarna je i brojka od samo četiri primljena gola Sutjeske. Ipak, mi ćemo kao i na svakoj utakmici igrati napadački, da pobijedimo. Ako je neka ekipa u stanju da dobije Sutjesku, onda je to Iskra. Ne plašimo se nikoga na našem stadionu i ako postoji mjesto gdje Sutjeska može da prekine niz, onda je to ovdje. Trebaće nam karaktera, borbe, želje, znanja ali i sreće, ali ja vjerujem u moju ekipu”, istakao je Srđa Nikić, trener Iskre.

Budućnost je napokon upalila motore pa su “plavi” u nizu od šest pobjeda, doduše jedna je zaslužena u osmini finala Kupa Crne Gore.

”Igrači se ponašaju odlično, nalazimo se u dobrom naletu, imamo odličnu seriju i atmosferu, igramo na svom terenu, tako da ćemo uraditi sve da na pauzu odemo sa pobjedom”, kazao je trener Budućnosti Aleksandar Nedović, koji ne računa na suspendovane Adžića i Đuričkovića, a pod znakom pitanja su povrijeđeni reprezentativci, golman Dragojević i prvi strijelac lige Ivanović.

Dečić je samo dva puta iznenadio “plave” pod Goricom, od 22 gostovanja, 17 je izgubio. Tuzani ove sezone igraju puno slabije nego prošle, pa su tako na posljednjih devet prvenstvenih utakmica upisali samo jednu pobjedu.

”Budućnost je u pobjedničkom nizu, ali mi igramo sve bolje i znamo da dolaze bolji dani. Rezultati nisu ispratili neke naše dobre igre, ali radimo maksimalno i nemamo kadrovskih problema. Napašćemo pod Goricom, imamo kvalitet i vjerujemo u ono što radimo”, zaprijetio je Danilo Pešukić, mladi krilni napadač.

Subota

BUDUĆNOST - DEČIĆ (17 h)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

ISKRA - SUTJESKA (17)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Nedjelja

RUDAR - PETROVAC (14)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

JEZERO - MORNAR (14)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

Juče

ZETA - PODGORICA 1:2

I. Vukčević 48. - Adrović 67, Sentoku 69.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: