Savić je "kajzer" odbrane Atletika: Sa njim je život mnogo bolji

Na posljednjih pet mečeva Atletiko je primio devet golova, mrežu je sačuvao samo na jednom, na kome je igrao crnogorski as

8800 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Atletico
Stefan Savić, Foto: Atletico

Najčvršća odbrana Španije, a možda i Evrope, nije tako čvrsta bez Crnogorca - Atletiko bez Stefana Savića nije isti tim, konstatuje španski "As", ne koristeći samo brojke, koje to potvrđuju.

"Savić je prošle sezone bio najbolji centralni defanzivac u La Ligi, ovu sezonu nije počeo na tako visokom nivou, ali njegov uticaj na ekipu je veliki", piše "As".

Savić je propustio prve četiri utakmice Lige šampiona, zbog suspenzije, a Atletiko za 360 minuta primio šest golova, pet od Liverpula.

Zbog povrede nije igrao ni na dva prvenstvena meča, u kojima je Atletiko primio čak četiri pogotka, po dva od Levantea i Real Sosijedada.

U međuvremenu, Savić se vratio na teren, protiv Betisa i taj meč je šampion Španije dobio 3:0.

Dakle, na posljednjih pet mečeva Atletiko je primio devet golova, mrežu je sačuvao samo na jednom, na kome je igrao crnogorski as.

"Savić se postao kao 'kajzer' odbrane Atletika, koja je u dosadašnjem dijelu sezone prilično nestabilna. Teško je dati toliku odgovornost jednom igraču kada je cijeli odbrambeni sistem u kvaru, ali očigledno je da Savić čini saigrače u centralnom dijelu odbrane, posebni Felipea i Himenesa, boljim i smirenijim, a bočne igrače, naročito Tripijea, mnogo opuštenijim u napadačkom dijelu", navodi "As", uz zaključak:

"Život sa Savićem je bolji život", zaključuje "As".

Bonus video: