Sutjeska zadovoljna i bodom u Danilovgradu - bijeg na plus 12 nakon poraza Budućnosti

Velika pobjeda Dečića pod Goricom - 2:1, golom Božovića u prvom minutu sudijskog dodatka. Budućnost se ispromašivala i doživela četvrti poraz. Iskra - Sutjeska 0:0

20421 pregleda 13 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Sutjeska ima 12 bodova prednosti na vrhu nakon remija protiv Iskre u Danilovgradu (0:0) i poraza Budućnosti pod Goricom protiv Dečića (1:2).

Prekinute su dvije dobre serije jer su Sutjeska i Budućnost imali po pet pobjeda u nizu, ali je razlika na tabeli za jedan bod veća nego u prošlom kolu - naravno, u korist Nikšićana.

Veliku pobjedu ostvario je Dečić pod Goricom - tek drugu u posljednih 10 kola, a Budućnosti je presudio Draško Božović, koji je u prvom minutu sudijskog dodatka pogodio za 1:2.

Božović je posljednjeg dana prelaznog roka došao u Dečić iz Budućnosti, sa kojom je u prethodne dvije sezone osvojio dvije titule i oba puta bio najbolji igrač lige.

Iskra je ostala treća sa 14 bodova manje od lidera, baš kao i Dečić koji se probio na četvro mjesto.

Mnogo dinamičnija utakmica gledana je pod Goricom, sa mnoštvom šansi - posebno Budućnosti u prvom poluvremenu (najbolje su imali Ražnatović i Đukanović).

Tuzani su, sa druge strane, svoju šansu iskoristili i prvi došli u vođstvo - munjevit kontanapad, asistencija Pešukića i realizacija Camaja u 56. minutu.

Budućnost je napravila pritisak, imala dobre prilike preko Kordića i Mrvaljevića, a do zasluženog izjednačenja došla je osam minuta prije kraja, poslije prekida.

Kapiten Vasilije Terzić je ubacio loptu u šesnaesterac, a Šaleta Kordić moćnim skokom i udarcem glavom "probio" golmana Popovića.

Pojurili su izabranici Aleksandra Nedovića po pobjedu, ali su brutalno kažnjeni za promašaje čim je krenula nadoknada - Božović je po lijevoj strani izbio sam na golmana Pavličića, a onda je iz ne baš lake pozicije uspio da provuče loptu u gol za veliko slavlje Tuzana na najvećem stadionu.

U Danilovgradu - realan remi, nakon što su dva tima u prvom poluvremenu imali po jednu veliku šansu, a u nastavku tražili po penal (opravdano ili ne?).

Nikač je promašio za Sutjesku, a Iskrin Brazilac Vilijan glavom umalo savladao Giljena u prvom dijelu.

U drugom poluvremenu arbitar Savović mogao je dva puta da pokaže na penal, a najbliža jedanaestercu bila je situacija kada je Vilijan rukom u padu zaustavio dribling Sutjeskinog reprezentativca Vladimira Jovovića...

Na kraju, u posljednjim sekundama, golman Iskre Marko Kordić odbranio je dobru šansu Boža Markovića i sačuvao bod svom timu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: