Draško Božović sada sa potpisom na poraz Budućnosti

Dečić je kazni promašaje "plavih" i slavio pod Goricom 2:1 golom u nadoknadi

7245 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Dečić je obećao ofanzivu na stadionu pod Goricom, Budućnost nije imala drugog izbora već da napada pred bučnom podrškom "varvara". Epilog, fantastična utaklmica u kojoj je slavio srećniji i spretniji tim - Dečić sa 2:1.

To je treća pobjeda iz 23 pokušaja Tuzana pod Goricom, uz isto toliko remija i 17 poraza, ostvarena identičnom igrom u oba poluvremena, s tim, da su svi golovi viđeni u nastavku.

Prvih 15-tak minuta proteklo je u hrabrim napadima gostiju, ali domaćin to koristi da u 13. minutu u kontri dođe sa tri fudbalera ispred golmana Stefana Popovića. Andrija Ražnatović je imao dva saigrača u prilici da se ušetaju u gol, odlučio se za udarac koji je maestralno odbranio Popović.

Već u narednom napadu, Draško Božović je pokazao zašto je dva puta zaredom biran za najboljeg igrača na našoj prvoligaškoj sceni ali i da ga se Budućnost olako odrekla. Pasom sa 60 metara spojio je Pjetra Ljujđuraja sa golom ali je Đorđije Pavličić osujetio pokušaj loba.

Od tog momenta do nadoknade poluvremena šanse je ređala Budućnost, a najbolju je imao Đukanović nakon sjajnog prodora i centaršuta Šalete Kordića. Ipak, nije dovoljno dobro šutirao glavom. Odlilčne prilike imali su Lazar Mijović, Vasilije Tezić, Momčilo Raspopović čak i štoper Velimir Vlahović.

U tim momentima vidjelo s ekoliko "plavima" fali Igor Ivanović...

U nadoknadi poluvremena Dečić stvara dvije prilike, šut Damira Kojaševića brani Pavličić, a potom u gol šansi Iljira Camaja je odgurnuo defanzivac Budućnosti. Sudija Radoje Pajović nije smataro da je to dovoljno za penal, gosti su protestovali a sa tribina se čulo "lopovi", lopovi".

I početak nastavka je protekao u boljoj igri Dečića - Camaj nije iskorsitio dobar pas Božovića u 54. minutu, ali jeste minut kasnije na sjajno dodavanje Danila Pešukića sa lijevog boka.

Krenula je potom Budućnost, furiozno. Dva puta Kordić, jednom Marko Mrvaljević ne koriste zicere, a onda Terzić ubacuje iz slobodnajka a Kordić glavom pogađa za izjednačenje u 82.

Igrala je Budućnost na pobjedu, probala, ali su gosti na početku nadoknade došli do gola za pobjedu, a meč viner je bio upravo Božović, sjajnom rolom po desnoj strani i efektnom završnicom prekinuo je niz "plavih" od šet pobjeda.

Budućnost je ostala na 24 boda, Dečić ima dva manje.

BUDUĆNOST - DEČIĆ 1:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Radoje Pajović. Strijelci: Kordić u 82. minutu (Budućnost), Camaj u 55, Božović u 90. minutu (Dečić). Žuti kartoni: Mirković, Raičković, Petrović (Budućnost), Nikolić, Camaj, Popović (Dečić).

Budućnost: Pavličić - Ražnatović (od 69. Sekulić), Vlahović, Babić - Mirković, Terzić, Raspopović, Raičković, Mijović (od 75. Mijović), Đukanović (od 46. Petrović) - Kordić.

Dečić: Popović - Đeljaj, Tući, Živković, Pešukić (od 78. Novović) - Drešaj, Ljuljđuraj (od 29. Vuljaj), Nikolić, Kojašević (od 46. Božanović), Božović - Camaj (od 85. Janketić).

Bonus video: