Nkunku briljirao protiv Dortmunda, Modest donio bod Kelnu

Sofascore izabrao idealni tim 11. kola Bundeslige

1903 pregleda 0 komentar(a)
Nkunku na utakmici sa Dortmundom, Foto: Reuters
Nkunku na utakmici sa Dortmundom, Foto: Reuters

U derbiju 11. kola Bundeslige Lajpcig je savladao Borusiju Dortmund (2:1) i upisao prvu pobjedu nad "milionerima" još od 2017. godine.

Duel na "Red Bul areni" obilježio je napadač domaćih Kristofer Nkunku, koji postigao vodeći podgodak, a asisitrao je Poulsenu kod drugog gola Lajpciga.

Odličan meč je iza Nkunkua, a Sofascore ga je za partiju protiv "milionera" ocijenio sa 9,3 što je najbolja ocjena za jednog igrača u proteklom kolu Bundeslige.

Bundesliga, Tim kola
foto: Sofascore

Nakon Nkunkua najbolje ocijenjeni fudbaler je napadač Kelna, Entoni Modest (8,6). On je u remiju sa Union Berlinom (2:2) postigao oba pogotka. Napadač "jarčeva" je imao zanimljivu proslavu poslije drugog gola.

Bohum je na domaćem terenu savladao Hofenhajm 2:0, a drugi gol za ekipu, koja je ove sezone ušla u Bundesligu postigao je Miloš Pantović. Njega je Sofascore ocijenio sa 8,3.

U veznom redu idealnog tima su igrači Bajerna, Tomas Miler (7,8) i Džošua Kimih (7,6) i fudbaler Leverkuzena, Robert Andrih (7,6).

U odbrani su lijevi bek Bohuma, Danilo Soareš (7,8), desni bek Uniona, Julijan Rajerson (7,8), te štoperi Lajpciga i Herte - Joško Gvardiol (7,7) i Niklas Štark (7,8).

Na golu je Jan Somer (8,3) iz Menhengladbaha.

Bonus video: