Veliki povratak Danijela Petkovića

Golman Anžea branio prvi put od februara prošle godine u zvaničnim mečevima i blistao protiv Lila. Po Sofascoreu je najbolje ocijenjeni crnogorski fudbaler prethodnog vikenda, a i nalazi se u timu kola francuskog “L’Ekipa”

7976 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Golman Anžea Danijel Petković je najbolje ocijenjeni crnogorski fudbaler prethodnog vikenda, prema računici sajta Sofascore. Petković je u remiju (1:1) protiv šampiona Lila branio prvi put od februara prošle godine, a Sofascore ga je ocijenio sa 7,5. U finišu je odbranio udarac Jusufu Jazidžiju i sačuvao bod ekipi koja je na četiri vezana meča bez pobjede u Ligi 1. Da je Petković imao svoj dan na povratku među stative govori i da je u timu kola Lige 1 po ocjeni tiražnog “L’Ekipa.

Uz Petkovića je sa ocjenom 7,4 napadač Herte Stevan Jovetić. Kapiten “hrabrih sokola” je postigao gol u remiju sa Bajerom iz Leverkuzena (1:1). Jovetić je pogodio u finišu prvog poluvremena, to mu je treći gol u sezoni (drugi u Bundesligi), ali su “farmaceuti” u završnici meča stigli do zasluženog boda.

Jovetić je i prije desetak dana pogodio u Kupu i u dobroj formi dolazi na okupljanje reprezentacije pred finiš kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i mečeve sa Holandijom i Turskom.

Treći na listi je vezista turskog Samsunspora - Vukan Savićević. On je u trijumfu nad Manisom ušao u igru u 46. minutu, a Sofascore ga je ocijenio sa 7,1. Samsunspor je na 15. mjestu Druge lige Turske, a ovim trijumfom je prekinuo niz od četiri meča bez pobjede u šampionatu.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Iza Savićevića je štoper madridskog Atletika Stefan Savić. Mojkovčanin neće po dobrom pamtiti gostovanje Valensiji - postigao je autogol, a aktuelni prvak Španije je u finišu ispustio prednost od dva gola i na kraju osvojio samo bod. Meč na “Mestalji” je završen 3:3, a Savić je ocijenjen sa 6,9.

Identičnu ocjenu kao Savić dobio je i fudbaler Lacija Adam Marušić. U pobjedi nad Salernitanom (3:0) crnogorski reprezentativac je odigrao 90 minuta, ali bez konkretnog učinka. Bio je to rutinski meč za “nebesko-plave” protiv pretposljednje ekipe na tabeli Serije A.

Od ostalih internacionalaca prethodnog vikenda istakli su se Marko Janković i Nikola Krstović. Janković je u pobjedi Beitara nad Makabi Petah Tikvom (3:0) bio na terenu od 56. minuta, a već u 59. je postigao treći pogodak na meču. Do kraja susreta dobio je i žuti karton. Krstović je, s druge strane, postigao jedini pogodak za Dunajsku Stredu u porazu na domaćem terenu od Sereda u 14. kolu slovačke Fortuna lige.

Bonus video: