VIDEO: Portugalski ples na “Old trafordu”, Ćolito Simeone u paklenoj seriji

Bernardo Silva briljirao protiv Junajteda, Žoao Kanselo odigrao bez greške na poziciji lijevog beka

4950 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo i Bruno su bili u njegovoj sjenci: Bernardo Silva, Foto: Reuters
Ronaldo i Bruno su bili u njegovoj sjenci: Bernardo Silva, Foto: Reuters

Liverpul je prije 15 dana iskoristio sve mane Mančester junajteda i postigao pet golova na “Old trafordu”.

Mančester siti nije bio tako napadački raspoložen kao “redsi”, ali je toliko bio dominantan da su “crveni đavoli” imali samo četiri kontakta s loptom u protivničkom kaznenom prostoru.

Aktuelni šampion je “sakrio” loptu, pobijedio 2:0, čak su i oba gola bila na neki način bizarna - autogol Erika Baija, pa pogodak Bernanda Silve koji je sigurno mogao da se izbjegne da su Hari Megvajer, Luk Šo, pa i David de Hea, inače najbolji pojedinac domaćina u derbiju, znali šta rade... Kako god, tim Pepa Gvardiole je gospodario terenom, i to je radio po notama Bernarda Silve čija forma podsjeća na onu iz 2019. kada je briljirao u dresu “građana”, ali i u selekciji Portugala.

Hakan Džalhanoglu je odigrao najbolji meč od kada je stigao u Inter, pogodio je i penal protiv Milana, dok je Đovani Simeone seriju pogodaka nastavio i protiv Napolija...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Tatarušanu (Milan) - kod prvog penala protiv Intera nije imao šansi, ali je potom izrastao u jednog od junaka milanskog derbija. Zaustavio je Lautara Martinesa iz jedanaesterca i odbio drugi nalet Intera, pa su “rosoneri” izvukli slađi bod.

ODBRANA

Kanselo (Mančester siti) - nije mu prvi put da igra lijevog beka, ali je 90 minuta bio u zoni komfora na “Old trafordu”. Kao i kompletna ekipa Mančester sitija, pitao se sve, nije ni imao potrebu da se brani.

Tavareš (Arsenal) - još jedan zanimljiv lijevi bek iz Portugala. Mikel Arteta je znao koga dovodi, mladi fudbaler se sve više nameće u timu Arsenala.

SREDINA

Džalhanoglu (Inter) - gradski derbi je možda prekretnica za Turčina. Bio je na udaru navijača Milana nakon što je ljetos postao “nerazuro”, a onda je sa bijele tačke donio prednost svom timu. Odigrao je skoro perfektnu utakmicu.

Smit Rou (Arsenal) - ima ogroman uticaj na igru “tobdžija”, koje su uhvatile korak za vodećim timovima. Smit Rou je bio čovjek odluke protiv Votforda, pogodio je u trećem meču zaredom u ligi.

Bernardo Silva (Mančester siti) - Siti nije imao lošu kariku protiv Mančester junajteda, ali je Portugalac bio bez konkurencije najbolji pojedinac na terenu. Gvardiola nema klasičnog napadača, ali i taj problem može da se riješi.

Boven (Vest Hem) - imao je glavnu ulogu u drugom i trećem golu “čekićara” u velikoj pobjedi nad Liverpulom. Vest Hem je na diobi drugog mjesta u Premijer ligi.

NAPAD

Mbape (Pari Sen Žermen) - dva puta asistent, a onda i strijelac u goleadi i pobjedi “svetaca” u Bordou. Kao da Kilijan polako hvata zalet i formu na koju je navikao navijače.

Aspas (Selta) - zaustavio je Barsu i donio bod svom timu, iako je poslije 34 minuta imao minus od tri gola. Gdje bi bila Selta svih ovih godina da nema iskusnog napadača?

Simeone (Verona) - kakav period sezone za Argentinca! U Napulju je postigao sedmi gol u posljednje četiri utakmice. Ukupno devet u sezoni, drugi je strijelac Serije A...

Duro (Valensija) - ušao je u 85. minutu i do kraja je dva puta zatresao mrežu Atletiko Madrida za nevjerovatan remi na “Mestalji”.

Bonus video: