Omladinci sa Ircima - Drašković: Najteže na startu

U grupi su još Bugarska i Bosna i Hercegovina

2980 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Omladinska reprezentacija Crne Gore sjutra (13:30) igra sa Republikom Irskom meč 1. kola grupe 6 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Slobodana Draškovića za prolaz u elitnu rundu nadmetaće se i sa Bugarskom i Bosnom i Hercegovinom.

Prema riječima selektora Draškovića, "sokole“ na startu očekuje najteži izazov.

"Grupa je prilično ujednačena, ali bih ipak izdvojio Republiku Irsku kao favorita. Dobro smo ih analizirali i vidjeli da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi. Prije svega, fizički su veoma jaki i, samim tim, veoma agresivni na terenu. Imaju dosta igrača koji igraju u engleskim klubovima. Bugarska i Bosna i Hercegovina takođe imaju kvalitetne ekipe, istakao je selektor Drašković.

Crna Gora će šansu u sjutrašnjem meču u gradu Dobrič tražiti kroz ofanzivan pristup.

"Ne smijemo se povući i samo braniti, jer bi to bio pogrešan pristup, pogotovo protiv fizički jake ekipe kao što je Irska. Moramo iskoristiti svoj potencijal u ofanzivi, gdje su Lazar Mijović, Matija Krivokapić, Viktor Đukanović... Vidim da su momci veoma motivisani da ostvare što bolji rezultat na ovom turniru i uradićemo sve da to i ostvarimo. Malo nas je poremetilo to što prethodnih dana nijesmo trenirali u kompletnom sastavu, ali se nadam da možemo prevazići te neke stvari", kazao je Drašković.

Dvije najbolje plasirane ekipe iz grupe izboriće nastup u elitnoj rundi, kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija iz jedne od 13 grupa u ovoj fazi kvalifikacija.

Bonus video: