Marušić: Crna Gora ima svijetlu budućnost, rezultati će doći kad-tad

Crna Gora se sprema za završni čin kvalifikacija za Katar, za dva meča kod kuće, sa Holandijom (subota) i Turskom (utorak)

8656 pregleda 8 komentar(a)
Adam Marušić na treningu, Foto: Savo Prelević
Adam Marušić na treningu, Foto: Savo Prelević

Adam Marušić igra u velikom klubu, u jednoj od najjačih evropskih liga, sa 29 godina je na vrhuncu karijere i vjeruje da će sa reprezentacijom Crne Gore doći do najveće scene.

Neće se to dogoditi naredne godine, šanse za Mundijal, ako su i postojale, a ne bile samo želja, u konkurenciji Holandije, Turske i Norveške, zvanično su izgubljene prošlog mjeseca, nakon poraza u Oslu...

"Mislim da imamo jako dobru grupu igrača, sjajne momke. Atmosfera je uvijek bila na nivou. Imamo u grupi neke iskusne fudbalere, nekoliko mlađih koji dolaze, vjerujem da reprezentacija ima svijetlu budućnost. Moramo da budemo skoncentrisani na svim mečevima, da dajemo sve od sebe, a rezultati će doći kad-tad", kazao je 29-godišnji univerzalac.

Crna Gora se sprema za završni čin kvalifikacija za Katar, za dva meča kod kuće, sa Holandijom (subota) i Turskom (utorak).

Rezultatski značaj ne postoji, ali borba za prestiž u dresu nacionalnog tima uvijek je obaveza.

To je naglasio i Marušić.

"Svaki igrač ima motiv da igra za svoju zemlju. Holandija jeste favorit, ali i mi se nešto pitamo, na nama je da damo sve od sebe, pa da vidimo šta će da bude". kazao je Marušić.

Holandija je lider grupe, selekcija puna asova...

"Sigurno je jedna od najboljih selekcija u Evropi", naglasio je Marušić.

U snagu holandskog tima, Crna Gora se uvjerila u Ajndhovenu - solidan otpor, šanse kod 0:1, na kraju ubjedljivih 4:0 za "oranje".

"Oni ne praštaju, protiv takvih selekcija ne smiješ da dozvoliš da iz sopstvenih grešaka primaš golove. Moramo da budemo skoncentrisani, da im ne poklanjamo ništa, već da im napravimo problem", naglasio je Marušić.

On je kod selektora Radulovića dobio drugačiju ulogu od one koju je imao u nacionalnom timu - igra isturenije, bliže golu, upisao je zbog toga i dva pogotka, prva za Crnu Goru, protiv Turske i Gibraltara.

"Uvijek se trudim da dam maksimum, gdje god da igram. Tako će uvijek da bude", zaključio je.

Bonus video: