Benzema neće biti isključen iz reprezentacije u slučaju kazne

Fudbaler Real Madrida optužen je za saučesništvo u pokušaju ucjene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene

1953 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Karim Benzema neće biti isključen iz državnog tima Francuske u slučaju eventualne kazne za učešće u ucjenjivanju saigrača iz ekipe, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre.

"Trener je uvijek odgovoran za selekciju, a Benzema neće biti isključen u vezi sa mogućom sudskom kaznom. Čak i da bude kažnjen, uslovnom zatvorskom kaznom, on i dalje ima pravo žalbe na osuđujuću presudu. Njegov poziv ili ne u narednim mjesecima neće biti povezan sa ovim slučajem", rekao je Le Gre u danas objavljenom intervjuu za list Parizijen.

Fudbaler Real Madrida optužen je za saučesništvo u pokušaju ucjene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene.

Benzema je, navodno, 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucjenjivačima, koji su prijetili da će objaviti njegov video snimak seksualnog sadržaja.

"Nikada neću intervenisati da kažem da ga ne zovemo u tim. Poslije toga, sve je na selektoru Didijeu Dešanu da razmotri da li je Benzema u sportskom smislu sposoban da igra za reprezentaciju", dodao je Le Gre.

Benzema se prošlog maja vratio u reprezentaciju poslije pauze od pet godina, a do sada je odigrao 92 utakmice i postigao 33 gola.

Sud u Versaju donijeće presudu 24. novembra.

Tužilac je zatražio da se Benzema kazni sa 75.000 evra i uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci ako se proglasi krivim.

Bonus video: