Prazne stolice u Jekaterinburgu: Ruski mediji krive Fifu

Možda i ne bi bilo toliko čudno - Jekaterinburg je najistočniji mundijalski grad u Rusiji, predaleko od Egipta, a još dalje od Urugvaja - da zamjenik gubernatora Soverdlovske oblasti Sergej Šmit dan uoči meča nije izjavio da su sve ulaznice rasprodate
0 komentar(a)
Jekaterinburg, Foto: Reuters
Jekaterinburg, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2018. 21:33h

Prazne svijetlo-narandžaste stolice na “Jekaterinburg areni” u Jekaterinburgu upadale su oči tokom TV prenosa meča Egipat - Urugvaj.

Kapacitet stadiona - 33.000, a navijača na stadionu - 21.105.

Možda i ne bi bilo toliko čudno - Jekaterinburg je najistočniji grad u Rusiji u kojem se igra Mundijal, predaleko od Egipta, a još dalje od Urugvaja - da zamjenik gubernatora Soverdlovske oblasti Sergej Šmit dan uoči meča nije izjavio da su sve ulaznice rasprodate!

Ruski mediji za sve krive Fifu i njen način distribucije karata. Navodno, mnogi stanovnici Jekaterinburga nisu mogli da dođu do ulaznice za prvi mundijalski meč u svom gradu ikada. Karte su podijeljene navijačima širom svijeta, a najviše Urugvajcima, Egipćanima.

"Rusija želi najbolji Mundijal u istoriji. Izgradila je luksuzne stadione, stvorila infrastrukturu iz nule, ali profit na kraju ostaje Fifi. Kao da se igra u Švajcarskoj, a ne ovdje. Slijepa lutrija, paketi, sponzori, pametni elektronski način prodaje - a rezultat je sramna slika koja je otišla u svijet sa stadiona u Jekaterinburgu. Ova arena nije gigant, svega je 33 hiljade stolica. Šta da očekujemo na mečevima Panama - Tunis, Kostarika - Švajcarska i Japan - Senegal? Hvala Fifi što se ovako pobrinula za imidž prvenstva u Rusiji”, kaže se u komentaru lista “Sport ekspres”.

Bonus video: