Omladinci izgubili od Republike Irske na startu kvalfikacija - Drašković: Ne mogu da budem nezadovoljan igrom

Irci slavili 3:2

6318 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 10.11.2021. 21:16h

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je na startu preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crnogorski omladinci poraženi su danas u Dobriču, u prvom kolu šeste kvalifikacione grupe, od Republike Irske 3:2.

Irska je golovima Sinklera Armstronga u 52. i 77. i Džona Kenija u 56. minutu povela 3:0.

Crna Gora je na 3:1 smanjila autogolom Sema Kurtisa u prvom, dok je Jovan Dašić postavio konačan reztultat u drugom minutu sudijske nadoknade.

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu. Znali smo da su Irci fizički veoma jaki i da im je to najveći kvalitet, pogotovo duel igra. U prvom poluvremenu smo bili bolji rival, imali nekoliko prilika iz kojih smo mogli da ugrozimo gol Irske, a i sudija je mogao nakon jedne situacije da dosudi jedanaesterac za nas. Slabo smo ušli u drugo poluvrijeme, za nekoliko minuta primili dva gola, a treći primili nakon očiglednog igranja rukom protivničkog igrača. Ipak smo uspjeli da postignemo dva gola, što nam može značiti u konačnom plasmanu. Generalno, ne mogu biti nezadovoljan igrom, ali se nijesmo snašli u nekim elementima, prije svega nijesmo odgovorili kako treba na njihovu agresivnost", rekao je selektor Slobodan Drašković.

U drugom meču te grupe Bosna i Hercegovina je u Albeni savladala Bugarsku 2:0.

Crna Gora će u drugom kolu, u subotu u Albeni, igrati sa Bugarskom, dok je za 16. novembar u Dobriču zakazan duel sa Bosnom i Hercegovinom.

Najbolje dvije selekcije iz grupe izboriće nastup u elitnoj rundi, kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija iz jedne od 13 grupa u ovoj fazi kvalifikacija.

Bonus video: