Prvaci svijeta izgubili u Austriji, Engleska na Vembliju bolja od "super orlova"

Gordi Albion imao uspješnu provjeru protiv jake Nigerije, golman Njemačke Nojer primio dva gola na povratku nakon povrede
71 pregleda 0 komentar(a)
Ivobi, Foto: Reuters
Ivobi, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.06.2018. 19:47h

Engleska je u prijateljskoj utakmici na Vembliju sa 2:1 savladala Nigeriju.

Engleska je povela golom u klasičnom ostrvskom stilu - Tripije je izveo korner, a štoper Geri Kejhil je bio najviši u skoku i glavom je nebranjivo poslao loptu u gornji lijevi ugao već u 7. minutu.

Gordi Albion nije posustajao i novi kapiten, Hari Kejn je sjajno sakrio udarac- kroz noge protivničkom igraču lopta je prošla blizu iznenađenog golmana Nigerije u 39. minutu.

No, ni gosti nisu bili bezopasni, što je i nemoguće sa zvijezdama koje igraju na Ostrvu. Viktor Mozes iz Čelsija, Ivobi iz Arsenala, Odeon Igalo, bivši napadač Votforda...

Na samom startu nastavka "super orlovi" su promijenili četiri igrača, a u 47. minutu Igalo se sjajno zagradio i uspio da uputi udarac koji je završio na desnoj startivi. Lopta se odbila do usamljenog Ivobija koji je postigao pogodak.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat susreta na Vembliju.

A aktuelni prvak svijeta, Njemačka, izgubila je u Klagenfurtu. I to preokretom u utakmici koju je obilježio povratak Manuela Nojera.

Sjajni golman Bajerna je prvi put bio na golu još od 16. septembra prošle godine. Ozil je doveo goste u vođstvo u 11. minutu, a Austrija je preokrenula golovima Hinteregera u 53, i Šopfa u 69.

Selektor Njemačke Joakim Lev je odmarao igrače iz sredine i napada Bajerna, pa su osim Nojera iz redova prvaka Njemačke u Klagenfurtu bili samo Rudi, Sule i Kimih.

Utakmica u Klagenfurtu je kasnila 105 minuta zbog loših vremenskih prilika i jake kiše.

Švedska se Mundiajla domogla sjajnom igrom u baražu sa Italijom, a Danska je bila u baražu bolja od Republike Irske. Danas su, međutim, susjedi odigrali miroljubivo (0:0).

Danska je bila bolja u posjedu, djelovala je ozbiljnije i ospasnije sve do samog finiša kada je Isak Telin na asistenciju Emila Forsberga promašio zicer.

Bonus video: