Evra o Suaresu: Sreo sam ga na ulici, da nije bio s porodicom...

"Jesam li mu oprostio? Jesam, jer znam da je sve stvar obrazovanja, niko ne može da se rodi kao rasista", kaže Evra

7226 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Veliki derbi između Liverpula i Mančester junajteda je prije 10 godina dobio novu dimenziju nakon što je Patris Evra optužio Luisa Suaresa da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

Urugvajac je potom kažnjen osam utakmica, a Evra je sada u javnost iznio detalje koje do sada vjerovatno niko nije znao.

"Sjećam se da sam nakon svega, dok sam šetao ulicama Mančestera, sreo Suaresa. Sa mnom su bila dva brata i jedan od njih je rekao: "Oh, Luis Suares je ovdje", rekao je Evra i nastavio:

"Pogledao sam i pomislio da je ovo pravi trenutak da se suočim s njim onako kako ja želim. A onda sam iza Luisa vidio njegovu suprugu i djecu. Odustao sam, okrenuo se i rekao sam sebi: "Ako nešto treba da mu uradiš, to ne smije da se dogodi pred porodicom", prisjeća se Evra.

"Kakav nam je sada odnos? Pa, nije neko s kime bih išao na odmor, ali nema mržnje. Imali smo neku komunikaciju na terenu kada sam pred finale Lige šampiona 2015. godine (Barselona - Juve) razgovarao sa Nejmarom, a on prišao i pružio mi ruku, što sam prihvatio. Pitao me je jesam li dobro, odgovorio sam da je sve u redu.

Suares nije rasista, vjeruje Evra.

"Ne mogu da kažem to za njega, jer ga ne poznajem dobro da bih znao. Ali, tog dana jeste izgovorio riječ koju nije trebalo. Jesam li mu oprostio? Jesam, jer znam da je sve stvar obrazovanja, niko ne može da se rodi kao rasista", zaključio je Evra.

Bonus video: