I Premijer liga protiv Mundijala na dvije godine

Protiv predloga Fife su i Evropska fudbalska unija (Uefa), brojni igrači, selektori, navijači...

1513 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Svi klubovi engleske Premijer lige su se usprotivili planovima Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) o održavanju Svjetskog prvenstva na svake dve godine.

Klubovi su se na sastanku na kojem se razgovaralo o promjeni kalendara međunarodnih takmičenja, izjasnili i protiv ideje da se pet "prozora" za utakmice reprezentacija svedu na samo dva tokom godine. "Premijer liga je posvećena sprječavanju bilo kakvih radikalnih promjena međunarodnog kalendara Fife poslije 2024. godine koje bi negativno uticale na dobrobit igrača, konkurentnost, kalendar, strukture i tradicije domaćeg fudbala", naveo je izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters. Protiv predloga Fife su i Evropska fudbalska unija (Uefa), brojni igrači, selektori, navijači... "Mi smo otvoreni za reforme i nove ideje, ali one moraju da unaprijede ravnotežu domaćeg i međunarodnog fudbala kako bi se igra unaprijedila na svim nivoima. Ovaj proces mora da uključi i sporazume sa ligama, koje su temelj fudbala".

Predsjednik Fifa Đani Infantino se zalaže za promjenu sistema takmičenja jer vjeruje da bi Svjetsko prvenstvo koje bi se održavalo na dvije godine privuklo mlađu publiku, ali i omogućilo da se više reprezentacija plasira na Mundijal.

Bonus video: