Radulović: Da zaokružimo dobru sliku, u disbalansu smo između želja i mogućnosti

Crna Gora u subotu od 20 i 45 dočekuje Holandiju pod Goricom

7584 pregleda 11 komentar(a)
Radulović na današnjoj pres konferenciji, Foto: Savo Prelević
Radulović na današnjoj pres konferenciji, Foto: Savo Prelević

Crna Gora nema pritisak rezultata, ali ima obavezu da pokaže kvalitet, odigra odgovorno, discipilonovano i kolektivno, kazao je selektor Miodrag Radulović na pres konferenciji uoči pretposljednjeg meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora u subotu od 20 i 45 dočekuje Holandiju pod Goricom.

Šanse da se napravi nešto više su izgubljene, Holanđani, s druge strane, u Podgorici žele da ostanu na prvom mjestu u grupi G, kako bi u posljednjem meču pred svojim navijačima dobili šansu da se plasiraju na Mundijal, u duelu sa Norveškom, od koje uoči sjutrašnjih mečeva imaju dva boda više.

"Nemamo pritisak rezultata, ali imamo da odigramo odgovorno, discipilonovano, kolektivno... Ovo je prilika da momci pokažu kvalitet, da protiv najjačeg protivnika koji je nakon Italije i Engleske gostovao u Podgorici, a uz pomoć navijača, napravimo dobar rezultat i zaokružimo dobru sliku koju smo smo ostavili u prethodnih osam utakmica. Odigrali smo ih u dobrom ritmu, do kraja smo držali koncepciju i raspored", kazao je Radulović.

Holandija je u septembru u Ajndhovenu slavila 4:0, u meču u kome je Crna Gora bila kompaktna do prvog gola, koji je primila iz penala, imala i šanse kod 1:0, ali u kome se na kraju i vidjela razlika u kvalitetu.

"Napravili smo analizu meča u Holandiji, do penala smo igrali korektnu utakmicu, kasnije imali i šansu. Pokušaćemo to da ponovimo, ali sada da 90 minuta budemo kompaktni, ali i da ne pravimo greške, jer su oni pogubne protiv takve ekipe. Takođe, i da igramo mnogo hrabrije nego sto je bilo do sada, jer priznali ili ne - rezultatski pritisak bio prepreka momcima da se oslobode. Sada ga nema i vjerujem da će to pomoći momcima da odigraju bolje", rekao je Radulović.

Selektor je potvrdio da je Stevan Jovetić zaražen koronavirusom, nema ni Vukčevića, Šćekića, Mugoše... Vešović ne igra zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Norveške.

"Imam povjerenje u igrače koji mogu da zamijene odsutne", kazao je Radulović.

Holandija je nakon dolaska Luja van Gala "poletjela", blizu je plasmana u Katar, nakon što je propustila Mundijal u Rusiji.

"Holanđani imaju timski duh, posebno nakon dolaska trenerske ikone Van Gala. Pet posljednjih utakmica odigrali su maestralno. Moramo da budemo kompaktni, sa markacijom i srednjim blokom, da neutrališemo protok lopte - ako to uspijemo, onda ćemo spriječiti i da stvaraju prilike, a tako će i naša šansa biti veća da se napravi rezultat".

Crna Gora će, kada se sve sabere, još čekati na ozbiljniju šansu da se plasira na veliko takmičenje...

"Da li je to pritisak? To je pitanje za širu sportsku javnost, ona ga je stvorila, jer ovi momci daju 100 posto na svakom meču, oni su prošli i mlađe selekcije, a niko više od njih ne želi plasman na veliko takmicenje. Negdje smo u disbalansu između želja i mogućnosti, ali i ove kvalifikacije pokazale da to uopste nije nedostižno", rekao je Radulović.

Bonus video: