Juda Murinjo opet na "Stamford bridžu"

Nakon 10 kola Siti ima 28 bodova, pet više od Junajteda, a osam od Totenhema koji od 13 časova na "Vembliju" igra sa Kristal Palasom
0 komentar(a)
Čelsi - Mančester junajted, Foto: Reuters
Čelsi - Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2017. 09:44h

Mančester siti - Arsenal od 15.15 časova, pa Čelsi - Mančester junajted u 17.30 - ljubitelji Premijer lige danas će moći da uživaju u duelima mančesterskih i londonskih klubova.

I dok je Siti apsolutni favoriti protiv Arsenala, na "Stamford bridžu" gori i jednom i drugom menadžeru - Antonio Konte rizikuje otkaz, a Žoze Murinjo bi porazom mogao da napravi još jedan korak unazad u borbi za titulu sa "građanima".

Nakon 10 kola Siti ima 28 bodova, pet više od Junajteda, a osam od Totenhema koji od 13 časova na "Vembliju" igra sa Kristal Palasom.

Juda opet na "Stamford bridžu"

Murinjo se vraća na stadion na kojem je bio poput božanstva, ali mu navijači više ne skandiraju - od prošle sezone Portugalac je neprijatelj broj jedan.

"Ja sam za njih Juda. To su jasno rekli, ali ponoviću ono što sam tada kazao: Kada budu imali nekog ko je osvojio četiri titule prvaka Engleske postaću broj dva. Do tada, Juda je broj jedan", istakao je Murinjo i dodao:

"Ovo je fudbalski život. Jednog dana ste u jednom klubu, drugog više niste. Ovo jeste veliki meč za nas jer gostujemo šampionu. Ali, ako mislite na emocije, ovo je za mene samo jedan meč u nizu. Na kraju krajeva, ovo je velika utakmica zato što se sastaju Čelsi i Mančester junajted", poručio je menadžer "crvenih đavola".

Konte je, s druge strane, pod velikim pritiskom poslije debakla od Rome u Ligi šampiona.

"Moja obaveza je da shvatim gdje smo i zbog čega griješili i da pronađem način da prevaziđemo probleme. Razočaran sam jer smo u Rimu rano izgubili samopouzdanje. Imali smo 50 minuta da se vratimo u meč, ali smo u drugom poluvremenu bili očajni", rekao je Konte.

Čelsi već kasni devet bodova za liderom Sitijem, o tituli malo ko priča na "Stamfordu".

"Imamo u ovom trenutku mnogo veće brige od toga gdje smo u odnosu na Siti", jasan je Italijan.

Sitijevoj seriji se ne nazire kraj

A kako igra Siti i s kakvom lakoćom pobjeđuje i u ligi i u Evropi - teško da Arsenal može da preživi gostovanje na "Etihadu".

"Iskreno, osjećamo pomalo i umor nakon Lige šampiona, ali vjerujem da će nam navijači pomoći da u ovom meču damo sve od sebe", rekao je Pep Gvardiola.

Njegov tim je u seriji od 14 pobjeda u svim takmičenjima, što je klupski rekord.

"Jedino što je važno u fudbalu je da igrate dobro i pobjeđujete. Rekordi su posljedica toga, ali naš jedini cilj je da trijumfujemo u prvoj narednoj utakmici", jasan je katalonski trener.

Arsenal je protiv Crvene zvezde u Ligi Evrope odmorio najbolje igrače.

"Biće to prava utakmica", istakao je Arsen Venger.

U susret duelu Sitija i Arsenala tema broj jedan je Aleksis Sančes - Čileanac je ljetos bio blizu da ode u Mančester, a pominje se da bi to mogao da uradi u januaru ili narednog ljeta.

"Aleksis je motivisan, ali pitam se kada nije. Jedna od stvari koju nikada ne možete da mu zamjerite je motivacija da pruži sve što može. Vi novinari pričajte i pišite o Aleksisu, a mene zanimaju i tim i on", dodao je francuski trener.

Bonus video: