Policija ispituje učesnike Skupštine Udruženja sudija FSCG

Kako piše portal RTCG, policija je pokrenula provjere povodom anonimne krivične zbog navodnog "lažnog i neovlašćenog" potpisivanju zapisnika sa Skupštine Udruženja sudija FSCG

6646 pregleda 9 komentar(a)
Sa Skupštine FSCG, Foto: FSCG
Sa Skupštine FSCG, Foto: FSCG

Dio učesnika Skupštine Udruženja sudija Fudbalskog saveza Crne Gore dao je ovih dana izjave inspektorima policije povodom sjednice koja je održana početkom ljeta, a na kojoj je za delegata na Izbornoj Skupštini FSCG izabran Veljko Bošković, javio je portal RTCG.

Kako se navodi, policija je pokrenula provjere povodom krivične prijave koju je podnijela anonimna osoba, zbog navodnog "lažnog i neovlašćenog" potpisivanju zapisnika sa Skupštine Udruženja sudija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Dugogodišnji predsjednik FSCG Dejan Savićević dobio je u junu novi četvorogodišnji mandat da vodi nacionalnu fudbalsku asocijaciju.

Samo nekoliko dana prije održavanja Skupštine, Inspekcija rada donijela je rješenje o zabrani pomenute Skupštine zbog povreda poslovnika FSCG i zakona.

Sjednica je ipak održana, a Savićeviću su za reizbor na čelu FSCG stigle čestitke od predsjednika Uefe Aleksandra Čeferina i Fife Đanija Infantina.

Porral RTCG još navodi da rezultati sa Skupštine još nisu zavedeni u resornom ministarstvu, kao i da bi ovih dana trebalo bi da bude objelodanjena i odluka ministarstva povodom nalaza Inspekcije rada.

Bonus video: