Prošle sezone joj donijeli titulu - Vukotić i Đalović "proradili" protiv Budućnosti

Miodrag Vukotić ostvario prvu pobjedu na klupi Rudara, Radomir Đalović postigao prvi gol za Pljevljake - i to baš protiv Budućnosti, kojoj su prošle sezone donijeli titulu (2:0)
89 pregleda 1 komentar(a)
Marko Vuković, Foto: Rudar Fantazzi
Marko Vuković, Foto: Rudar Fantazzi
Ažurirano: 04.11.2017. 18:48h

Tandem Miodrag Vukotić - Radomir Đalović donio je prošle sezone titulu Budućnosti, a danas je u Pljevljima, najvjerovatnije, odvojio Podgoričane od šampionskog trona.

Vukotić je dirigovao sa klupe Rudara, a Đalović postigao drugi gol, u 95. minutu, svoj prvi u dresu Rudara - sasvim zaslužena pobjeda Pljevljaka, Vukotićeva prva nakon šest kola, kojom je Budućnost ostala rekordnih 11 bodova iza vodeće Sutjeske.

Da im se svaki protivnik zove Budućnost, Pljevljaci ne bi brinuli ni o bodovnom saldu, ni o neefikasnosti, ni dugotrajnim serijama bez pobjede. Podgoričani su sedmi put u nizu poraženi pod Golubinjom, opet sa nulom, a ako je suditi po viđenom u drugih 45 minuta, „rudari“ polako ostavljaju krizu iza sebe.

A nije izgledalo tako nakon prvih 45 minuta tokom kojih su gosti dominirali i konstantno prijetili, doduše bez izrazitih šansi, izuzev zicera za Vlaisavljevića u 3. minutu kada je sa desetak metara poslao loptu pored desne stative.

Za to vrijeme nemoćni domaćini, nakon što su jedva sačuvali živu glavu, umalo da povedu u posljednjim sekundama poluvremena, ali je Bošnjak za tren zakasnio da ubaci loptu u praznu mrežu.

U nastavku kao da je trener Vukotić poslao drugih 11 igrača na teren. Presing od starta i bliže centru pomjerena linija odbrane, već u 51. minutu donose promjenu rezultata. Đalović je poslije jednog centaršuta, u pokušaju da šutira loše zahvatio loptu, što se pretvorilo u idealnu asistenciju za Marka Vukovića koji preciznim udarcem iskosa matira Mijatovića za veliku radost na tribinama.

I nisu se tu domaći fudbaleri zaustavili. Kontre su sijevale kao munje, ali su volej Kotorca i ziceri Zečevića i Đalovića ostali bez konkretnog učinka. Budućnost je kao i u prvom dijelu imala veći posjed lopte, ali brojna ubacivanja u kazneni prostor uglavnom su bila lak plijen za odbranu Rudara i ovog puta veoma dobrog golmana Agovića.

I onda, u 5. minutu sudijske nadoknade, Đalović stavlja tačku na derbi. Iskoristio je iskusni napadač grešku golmana Mijatovića, oduzeo mu loptu i iskosa sa 25 metara poslao je u napuštenu mrežu. Radost je podijelio na ogradi sa navijačima, pa je i ta slika pokazala koliko je Pljevljacima značio ovaj trijumf.

"Zaista je ovo velika pobjeda za nas, jer smo bili pod velikim pritiskom u protaklom periodu zbog manjka bodova i klupskih ambicija koje su okrenute Evropi a ne opstanku i ligi. Dobro smo pripremili utakmicu, igrači su dogovor sproveli u djelo i na kraju zasluženo pobijedili. Nadam se da je ovo samo uvod u pozitivnu seriju rezultat", kazao je pomoćni trener Rudara, Rade Petrović-Njegoš.

"Napravili smo previše grešaka u defanzivi, ostavili Rudaru dosta prostora za kontre gdje su oni najjači, i jednostavno nismo mogli da prođemo nakažnjeni. Domaćin je sve to iskoristio na pravi način i sasvim zasluženo trijumfovao", priznaje šef stručnog štaba Budućnosti, Dragan Kažić.

RUDAR - BUDUĆNOST 1:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 1.200. Sudija: MIlovan Milačić (Podgorica). Strijelci: Vuković u 51 i Đalović u 90+5. minutu. Žiti kartoni: Đalović (Rudar), Nikač i Raspopović (Budućnost).

Rudar: Agović, Kotorac, Vuković (od 68. Kuč), Bošnjak (od 77. Mijušković), Brnović (od 63. Sopo), Kartal, Reljić, Živković, Tomašević, Zečević, Đalović.

Budućnost: Mijatović, Banović (od 79. Marković), Mirković, Nikač, Tučević, Simović, Igumanović, Raspopović, Sekulić (od 66. Pejaković), Raičević (od 73. Vukčević), Vlaisavljević.

Bonus video: