Crna Gora bolja od Bugarske, Krivokapić za pobjedu

U posljednjem kolu, izabranici Slobodana Draškovića igraju sa Bosnom i Hercegovinom, a za osvajanje drugog mjesta i plasman u narednu rundu potrebna je pobjeda

5942 pregleda 1 komentar(a)
Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je domaćina Bugarsku u drugom kolu grupe 6 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 1:0.

Pobjedu je donio Matija Krivokapić u 62. minutu, na centaršut Lazara Mijovića.

Crna Gora ima tri boda iz dvije utakmice (na startu je poražena od Republike Irske 2:1) i zauzima treće mjesto u grupi, iza Bosne i Hercegovine i Republike Irske, koje su remizirale 2:2.

U posljednjem kolu, izabranici Slobodana Draškovića igraju sa Bosnom i Hercegovinom, a za osvajanje drugog mjesta i plasman u narednu rundu potrebna je pobjeda.

Crna Gora je i ranije mogla da riješi meč. Šanse su imali Jovan Dašić i Ognjen Bakić, prije nego što se Krivokapić dobro snašao u šesnaestercu i iz okreta savladao golmana Bugarske.

"Imali smo imperativ pobjede i na kraju smo zasluženo pobijedili. Mislim da smo u prvom poluvremenu trebali da riješimo pitanje pobjednika, kada smo imali nekoliko situacija u kojima nam je falio jedan precizan pas da dođemo do izgledne prilike. U svakom slučaju, zadovoljan sam, momci su pružili svoj maksimum, iako nije bilo lako igrati pod pritiskom", rekao je selektor Drašković.

Duel sa Bosnom i Hercegovinom igra se 16. oktobra, sa početkom u 13:30 časova.

Crna Gora - Bugarska 1:0

Stadion: ,,Albena 1“. Sudija: Kai Erik Šten (Norveška). Strijelac: Krivokapić u 62. minutu. Žuti kartoni: Nikolov (Bugarska), Bajović, Adžić (Crna Gora). Crveni karton Adžić (Crna Gora) u 75. minutu.

Bugarska: Andonov, Stojčev, Georgijev, Hristov, Boev, Paskov, Stoičkov (od 67. Bornosuzov), Nikolov (od 63. Marinov), Ilijev (od 63. Cončev), Dobrev, Sorakov.

Crna Gora: Ivezić, Adžić, Božović, Pejović, Đinović, Dašić, Bajović, Bakić (od 74. Vuković), Đukanović (od 77. Dakić), Mijović (od 83. Ćetković), Krivokapić (od 83. Rastoder).

Bonus video: