Džudović: Uvijek se borimo pošteno i uradimo sve što možemo i najbolje što znamo

Crna Gora u utorak dočekuje Tursku

13234 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Miodrag Džudović je kao igrač prošao dosta toga sa reprezentacijom Crne Gore, sada je već dugo i član stručnog štaba nacionalnog tima.

Priznaje da je rezultat koji je crnogorska selekcija ostvarila sinoć protiv Holandije - prilično neočekivan.

"Nismo očekivalo ovako nešto, uz sve probleme i okolnosti. Izvukli smo maksimum, zadovoljni smo, vjerujemo da će nas motivisati da na kvalitetan način završimo ovaj ciklus", kazao je Džudović.

Crna Gora je bila bez šansi za plasman, desetkovana koronavirusom i povredama, praktično bez nade...

I sve je bilo onako kako se očekivalo do 82. minuta – Holandija je imala 2:0, mjesto na Svjetskom prvenstvu, da bi finiš meča donio senzaciju - 2:2 protiv velesile, to je rezultat koji će se pamtiti, koji takmičarski, nažalost, ne donosi ništa, ali koji je pokazao da crnogorski tim može da ima ulogu na velikoj sceni.

"Za sve igrače su ovakve utakmice veliko iskustvo, za mlađe posebno. Kroz ovakve utakmice postaješ bolji, a ako ostvariš rezultat dobiješ samopouzdanje. Nadam se da u posljednjem meču nećemo prosuti ono što smo uradili protiv Holandije", rekao je Džudović.

Da bi se, međutim, umiješala u borbu za plasman na veliko takmičenje, Crna Gora mora da ima kontinuitet, a ne bljeskove...

"Stalno imamo probleme sa povredama, u pripremama, sada je i korona tu... Fali nam veći broj igrača, da bismo mirnije mogli da spremamo mečeve. Ponekad nam fali sreće, ima i nekih sudijskih odluka, kakva je bila sinoć kod situacije sa Osmajićem i igranjem rukom... Ali, borimo se pošteno, uradimo ono najbolje što znamo...".

Ciklus se zatvara u utorak protiv Turske, koja u Podgoricu dolazi sa ciljem da ode makar u plej-of.

"Dobili su novog trenera, imaju novu šansu. Njima je važna utakmica, ali mi igramo za sebe, za državu... Borićemo se, ko bude bolji neka pobijedi. Pokušaćemo da budemo organizovani i borbeni, da svaki igrač pruži maksimum u tom trenutku. Nadam se da ćemo uspjeti da im pariramo", kazao je Džudović.

Bonus video: