Jedinstvu bod u Kotoru sa igračem manje, Arsenal na minus tri

Bokelj - Jedinstvo 1:1 u derbiju, Arsenal drugi na tabeli nakon pobjede nad Beranama 2:1. Trijumf OFK Titograda poslije četiri i po mjeseca

3295 pregleda 3 komentar(a)
Fudbaleri Bokelja, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Bokelja, Foto: Savo Prelević

Odigrana su četiri meča 16. kola Druge crnogorske fudbalske lige, a posljednji, peti duel ove runde između Mladosti DG i Koma zakazan je za 17.30 časova.

U derbiju, Bokelj i Jedinstvo igrali su u Kotoru neriješeno 1:1.

Bjelopoljci, lideri na tabeli, poveli su u 28. minutu golom Žarka Koraća iz penala, ali su samo šest minuta kasnije ostali sa desetoricom zbog isključenja Šćepanovića.

Domaći su brojčanu nadmoć iskoristili da izjednače već u 35. minutu golom Popovića iz penala, ali u preostalih 55 nisu mogli do preokreta - Jedinstvo je izdržalo i sačuvalo šest bodova više u odnosu na Kotorane.

Bjelopoljcima je zato prišao drugoplasirani Arsenal, na tri boda, trijumfom u Tivtu nad Beranama - 2:1.

Matija Stijepović je u 39. minutu doveo domaće u vođstvo, poravnao je Brazilac Oliverira u redovima gostiju u 55. Do sva tri boda, četa Radisava Dragićevića došla je golom 19-godišnjeg Vuka Dapčevića u 74. minutu. Isti igrač dobio je crveni karton četiri minuta prije kraja, ali je Arsenal sačuvao pobjedu.

Nakon duže vremena, tačnije dva i po mjeseca, pobjedu u Drugoj ligi ostvario je posljednjeplasierani OFK Titograd - 4:0 protiv Cetinja. Za nekadašnjeg crnogorskog šampiona to je tek druga pobjeda ove sezone.

Golove su postigli Petar Vukčević u 21, Darjan Sušić u 26. i prekaljeni golgeter Vule Vujačić u 57. i 90. minutu.

Igalo je bilo bolje od Grblja - 2:1. Lazar Mučalica u 25. i Miloš Perović u 71. dali su golove za domaće, strijelac za goste bio je Miloš Vučetić u 57.

Utakmica Mladost DG - Kom je odložena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: