Kudrjašov odveo Hrvate u Katar, Rusi moraju u plej-of

Defanzivac "zbornaje" u 81. minutu postigao autogol. Vicešampion svijeta kvalifikacije završio na 1. mjestu, Rusi drugi i moraju u plej-of

7739 pregleda 6 komentar(a)
Sa današnjeg meča, Foto: Reuters
Sa današnjeg meča, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru - vicešampion svijeta danas je u posljednjem kolu kvalifikacija na "Poljudu" savladao direktnog konkurenta za 1. mjesto, Rusiju (1:0) i treći put uzastopno igraće na Mundijalu.

Hrvate je u Katar odveo defanzivac "zbornaje", Fedor Kudrjašov, koji je postigao autogol u 81. minutu.

Hrvati su potpuno zasluženo pobijedili. Znali su da im samo trijumf garantuje prvo mjesto i od starta su krenuli u napad. Andrej Kramarić i Marcelo Brozović imali su najbolje šanse u prvom, a veliku priliku propustio je Mario Pašalić u drugom poluvremenu.

Kako je vrijeme odmicalo Hrvati su pokušavali, ali po velikoj kiši i natopljenom terenu na "Poljudu" nijesu mogli do gola. Rusi su se uspješno branili od napada "vatrenih" i ništa nijesu mogli u 81. minutu - Borna Sosa je centrirao, Kudrjašov nespretno reagovao na drugoj stativi i poslao loptu u donji lijevi ugao svog gola.

Do kraja su Rusi pokušali, ali je već bilo kasno, pa će kartu za Katar tražiti kroz plej-of, koji se igra u martu naredne godine.

Hrvati takmičenje završavaju sa 23 boda, Rusi imaju 22.

U preostalim mečevima grupe H Slovačka je savladala Maltu (6:0), a Slovenija Kipar (2:1).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: