Ronaldo u suzama, Srbija na Mundijalu

Srbija kvalifikacije završila na 1. mjestu, Portugal mora u baraž

40346 pregleda 145 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Srbije ide direktno na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Tim Dragana Stojkovića večeras je u direktnom okršaju za prvo mjesto savladao u Lisabonu Portugal 2:1 i osvojio 1. mjesto u grupi A ispred večerašnjeg rivala.

Junak je Aleksandar Mitrović. Rekorder po broju golova za nacionalni tim bio je strijelac u 90. minutu i postigao 44. pogodak u dresu reprezentacije.

Mitrović je gol postigao glavom na asistenciju Tadića, a ta saradnja pratila je Srbiju mnogo puta u kvalifikacijama.

Gol napadača Fulama pogledajte OVDJE.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Reuters

Dobro je igrala Srbija tokom meča, nije je poremetio rano primljen pogodak i na kraju je zasluženo pobijedila.

Utakmica u Lisabonu počela je košmarno za Srbiju. Već u 2. minutu Nemanja Gudelj je pogriješio, loptu je uzeo Bernardo Silva, koji je asistirao Renatu Sančesu za vođstvo domaće selekcije.

Uzalud je selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi tražio faul, italijanski arbitar, Danijele Orsato nakon konsultacija sa VAR sobom je priznao pogodak.

Nije previše taj pogodak poremetio Srbiju. "Orlovi" su napadali, igrali veoma dobro u 1. poluvremenu, pogodili i stativu nakon udarca Dušana Vlahovića, a onda u 33. minutu izjednačili. Kapiten, Dupan Tadić je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta zakačila Danila i završila u mreži Patrisija.

U drugom dijelu nije bilo previše uzbudljivo kao u prvom sve do samog finiša i gola Mitrovića. Napadač Fulama prije gola je imao još jednu šansu, kada je šutirao glavom, a u prilici je bio i Vlahović, ali je njegov udarac sa 12, 13 metara izblokiran.

Kapiten Portugala, Kristijano Ronaldo je u nevjerici posmatrao dešavanja nakon drugog primljenog gola, vikao na saigrače, a na kraju su igrači Srbije morali da ga tješe.

Na kraju Srbija je prva sa 20 bodova, Portugal ima tri manje.

U drugom meču grupe A Republika Irska je savladala u gostima Luksemburg 3:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: