Sančes mijenja Kesija u Milanu

Reprezentativac Portugala i nekadašnje čudo od djeteta se, nakon loše epizode u Bajernu, vratio na pravi put u dresu Lila i spreman je za novi korak u karijeri

3548 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Franku Kesiju ističe ugovor na kraju sezone, traži novac koji Milan ne može da mu priušti. Sve je bliže dan kada će reprezentativac Obale Slonovače otići sa „San Sira”, i to vjerovatno bez obeštećenja, kao i Đanluiđi Donaruma i Hakan Čalhanoglu.

„Rosoneri” se već spremaju za rastanak sa Kesijem, a prva želja je, kako piše „Gazeta delo sport”, postao Renato Sančes.

Reprezentativac Portugala i nekadašnje čudo od djeteta se, nakon loše epizode u Bajernu, vratio na pravi put u dresu Lila i spreman je za novi korak u karijeri.

Ugovor mu ističe u junu 2023. godine, ali bi već narednog ljeta mogao da se priključi doskorašnjem saigraču Majku Menjanu, koji je pokazao da je više nego dostojna zamjena za Donarumu.

Sančes ima 24 godine, a sa 19 je prešao iz Benfike u Bajern za 35 miliona eura.

Tog ljeta je bio i prvak Evrope sa Portugalom, dao gol protiv Poljske u četvrtfinalu, ali se izgubio u Bundesligi.

Otišao je na pozajmicu u Svonsi, gdje je djelovao potpuno nezainteresovano, ali se probudio u Lilu i bio veoma važan šraf u šampionskoj generaciji Kristofa Galtijea.

Ovog ljeta ga je tražio Arsenal, ali ga „doge” nisu pustile. Milan bi mogao da iskoristi dobre odnose sa njegovim menadžerom Žoržom Mendešom, kao i činjenicu da francuski klub neće moći mnogo da zateže na godinu do kraja ugovora...

Bonus video: