Fudbalska i ljubavna krimi priča, osumnjičen bivši as Barselone i Francuske

Kako je javio "Le Monde", Abidal će uskoro biti saslušan u policiji zbog moguće umiješanosti u događaj, a sada se sumnja da je upravo on izazvao i inicirao incident, kako bi se osvetio Keiri Hamraui, s kojom je bio u emotivnoj vezi

12771 pregleda 3 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Prije pet dana francuski i svjetski mediji su brujali o incidentu koji se dogodio u Parizu, a čije su akterke bile fudbalerke PSŽ-a.

Aminata Dijalo je provela dva dana u zatvoru, pod sumnjom da je organizovala napad na saigračicu Keiru Hamraui.

Dijalo je bila sa Hamraui u automobilu, kada su dva maskirana muškarca zaustavila vozilo, izvukli Hamraui iz njega i zadali joj nekoliko udaraca u tijelo i noge, čak i metalnim šipkama.

Sumnjalo se da je Dijalo platila napadačima da povrijede Hamraui, koja joj je i konkurentkinja za mjesto u prvom timu i nacionalnoj selekciji, te da je riječ o sportskom rivalstvu.

Međutim, detaljnija istraga odvukla je policiju u potpuno drugom smjeru - odnosno sumnja se da je riječ o ljubavnoj aferi, čiji je akter, niko drugi do Erik Abidal, bivši igrač, pa sportski direktor Barselone, i francuski reprezentativac.

Kako je javio "Le Monde", Abidal će uskoro biti saslušan u policiji zbog moguće umiješanosti u događaj, a sada se sumnja da je upravo on izazvao i inicirao incident, kako bi se osvetio Keiri Hamraui, s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Njihova veza je, navodno, trajala dok je Hamraui igrala za Barselonu, u vrijeme kada je Abidal bio na funkciji u katalonskom klubu.

Fudbalerka je zatim ostavila partnera, koji se sa tim nije pomirio, tako da policija sumnja da je ljubomora i opsesivnost razlog zbog kojeg je odlučio da preduzme radikalne mjere.

Tužiteljka Marivon Kalibot potvrdila je za "Le Monde" da će Abidal biti saslušan, a nije isključila mogućnost da policija uzme izjave i od njegove supruge Hajet Abidal.

"Le Monde" piše čak da se sumnja da je Abidal istovremeno bio i u ljubavnoj šemi sa Aminatom Dijalo, koja je bila prvoosumnjičena u ovom neobičnom i očigledno komplikovanom slučaju.

Bonus video: