Vukotić: Hrabri igra protiv Irske i Švedske, možemo do pobjede u Sarajevu

„Nema Janjića, koji je mnogo bitan igrač za nas u ovim kvalifikacijama. Oslabljeni smo, ali se nadamo da sa ovim kadrom možemo da napravimo rezultat koji želimo”, rekao je selektor Miodrag Vukotić

4667 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra od 17 časova gostuje Bosni i Hercegovini u 7. kolu grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli” su sa „zmajevima” igrali na startu ciklusa u martu, kada je u Podgorici bilo 2:2.

„Za rivala imamo kvalitetnu selekciju, koja je to pokazala na prvoj utakmici. Moj prvi asistent i ja nismo bili na tom meču zbog koronavirusa, ali smo gledali putem malih ekrana. U nastavku kvalifikacija BiH je pokazala zapaženu igru i protiv Italije i protiv Švedske. Protiv Italije, iako je izgubila, bila je do samog kraja u meču. Biće teško, ali želimo dobar rezultat”, rekao je selektor Miodrag Vukotić.

Mlada reprezentacija je veći dio priprema za meč u Sarajevu odradila u Podgorici, a u glavni grad Bosne i Hercegovine je otputovala u subotu.

„Pripremu nam je otežavala činjenica što nismo kompletni. Nema Janjića, koji je mnogo bitan igrač za nas u ovim kvalifikacijama, ali zbog tri žuta kartona ne može da nam pomogne. Oslabljeni smo, ali se nadamo da sa ovim kadrom možemo da napravimo rezultat koji želimo. Hrabri nas i igra protiv Irske i Švedske, nadam se da, ukoliko igrači daju maksimum, možemo ostvariti pobjedu”, dodao je Vukotić.

Trećeplasirana Crna Gora trenutno ima dva boda više od BiH, koja se nalazi na petoj poziciji.

Bonus video: