Crna Gora vodila i poklonila pobjedu Bosancima - Vukotić: Sami sebe smo kaznili

Nikola Krstović pogodio za Crnu Goru, preokret domaćoj selekciji donijeli Amar Memić i Milan Savić

14960 pregleda 10 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2021. 23:52h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila je danas na Grbavici od Bosne i Hercegovine 2:1 u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo

Naša selekcija povela je golom Nikole Krstovića tri minuta prije kraja prvog poluvremena, preokret domaćoj ekipi donijeli su Amar Memić u 61. i Milan Savić u drugom minutu sudijske nadoknade.

U 1. poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja. Crna Gora je pokušavala preko Nikole Krstovića, šansu je imao i Milan Vukotić, ali je njegov udarac odbranio golman BiH Belmin Dizdarević.

I onda, tri minuta prije odlaska na odmor, tim Miodraga Vukotića je poveo - Danilo Pešukić je centrirao, Krstović trznuo glavom, a ramenom pogodio efektno sa desetak metara.

Bosanci nemoćni u prvom dijelu, tako su i počeli nastavak, sve do 61. minuta, kada je golman Danilo Nikčević želio da ispuca loptu i pogodio Memića, koji je iskoristio poklon.

Meč je, ipak, išao kao remiju, da bi u posljednjim trenucima Amar Begić pogodio stativu, a Savić odbijenu loptu poslao u gol za pobjedu domaćeg tima.

"U većem dijelu utakmice bili smo bolji, ali sami sebe kaznili. Igrali smo dobro, ali to nam nije donijelo rezultat na kraju. Bile su te dvije situacije kod njihovih golova, međutim, ne bih krivicu svaljivao na golmana, jer nije samo on igrao, nego još 15 igrača. Šteta sto nijesmo osvojili bodove ovdje, pogotovo nakon pobjede nad Irskom i dobrih igara prije toga. Rezultatski smo napravili korak unazad, nijesmo uspjeli da napravimo kontinuitet dobrih rezultata. Taj kontinuitet nam je potreban da bismo potvrdili kvalitet. U martu nastavljamo ciklus i nadam se da ćemo se vratiti u ritam", rekao je nakon utakmice selektor Miodrag Vukotić.

Nakon ovog poraza Crna Gora je prepustila 3. mjesto u grupi selekciji BiH.

Vukotićev tim na 4. poziciji ima sedam bodova koliko i Republika Irska, ali i dva meča više od Iraca.

Naredni meč Crna Gora igra u martu, protiv Italije na domaćem terenu.

BOSNA I HERCEGOVINA - CRNA GORA 2:1

Stadion: Grbavica, Sarajevo. Sudija: Rohit Sagi (Norveška). Strijelci: N. Krstović u 42. za Crnu Goru, a Memić u 61. i Savić u 92. za BiH. Žuti kartoni: Đokanović, Bošković (BiH), Ražnatović (Crna Gora).

Bosna i Hercegovina: Belmin Dizdarević, Jasmin Osmić, Saša Marjanović, Jovan Pavlović, Nenad Nikić, Andrej Đokanović (od 74. Blaž Bošković), Amar Begić, Milan Savić (od 90.+3 Marko Kujundžić), Andrija Drljo (od 46. Belmin Mešinović), Amar Tahrić (od 46. Amar Memić), Faris Zubanović (od 46. Danijel Lukić).

Selektor: Slobodan Starčević.

Crna Gora: Danilo Nikčević, Andrija Ražnatović, Anto Babić, Nemanja Perović, Danilo Pešukić, Srđan Krstović (od 68. Miloš Brnović), Zaim Divanović, Milan Vukotić (od 68. Marko Rakonjac), Omar Sijarić, Ivan Vukčević (od 60. Ivan Bojović), Nikola Krstović.

Selektor: Miodrag Vukotić.

Bonus video: