Bolivija udaljila Urugvaj od Mundijala, Peruanci i dalje vjeruju

Nastavljene kvalifikacije za Mundijal u južnoameričkoj zoni

2446 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Urugvaja poražena je večeras u gostima od Bolivije 3:0 u 14. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Urugvajcima je ovo četvrti vezani poraz u kvalifikacijama, nakon kojeg se nalaze van zone koja vodi u Katar - trenutno su na 7. mjestu sa 16 bodova i imaju bod manje od petoplasiranog Perua, koji je večeras slavio na gostovanju Venecueli 2:1. Peta pozicija u južnoameričkim kvalifikacijama vodi u interkontinentalni baraž.

Poznato je da Bolivija na 3.640 metara nadmorske visine zna da savlada najjače selekcije, a to je i večeras bio slučaj. Arse i Moreno su do odlaska na odmor postigli po gol za domaću selekciju, a konačan rezultat postavio je Arse, drugim golom u finišu meča.

Urugvaj je treći pogodak primio sa igračem više, budući da je crveni karton dobio Algaranaz, dok je Bolivija mogla do ubjedljivije pobjede, ali je Moreno sredinom 2. poluvremena promašio penal.

U timu Urugvaja nije bilo Edinsona Kavanija, dok je Luis Suares počeo sa klupe.

Urugvajcima za utjehu ostaje činjenica da do kraja kvalifikacija imaju lak raspored - gostuju Paragvaju i Čileu, a domaćini su Venecueli i Peruu.

Peru je uz dosta sreće došao do pobjede na gostovanju Venecueli - 2:1.

Učesnik prethodnog Mundijala poveo je u 18. minutu preko Lapadule, a izjednačio je Maćis u 52. minutu.

Pobjedu Peruancima donio je Kueva 13 minuta kasnije. Ipak, tri minuta nakon vodećeg gola Peru je drhtao - Venecuela je imala penal, ali je Pedro Galese odbranio udarac Maćisu.

Peru je nakon 24 godine slavio na gostovanju Venecueli i potpuno ušao u igru za plasman na Mundijal.

Bonus video: