Đurđević nije vakcinisan, trener ne želi da to komentariše: To je lični stav, najvažnije je da se oporavi

"To su lične odluke i tako ih doživljavam, a lične stavove ne komentarišem. Nama je najvažnije da se oporavi, da prebrodi bolest i vrati nam se što je brže moguće", rekao je Galjego

2385 pregleda 0 komentar(a)
Uroš Đurđević na meču sa Turskom u Istanbulu, Foto: Reuters
Uroš Đurđević na meču sa Turskom u Istanbulu, Foto: Reuters

Uroš Đurđević je jedan od četvorice crnogorskih fudbalera koji se tokom obaveza u nacionalnom timu zarazili koronavirusom, uz Stevana Jovetića, Adama Marušića i Nebojšu Kosovića.

Đurđević je još u izolaciji, neće igrati za Sporting Hihon u meču sa Ponferadinom u okviru španske druge lige, a mediji u Španiji, posebno lokalni - asturijski - veliku pažnju posvećuju njegovom odsustvu posebno u svijetlu činjenice da 27-godišnji napadač nije vakcinisan.

Trener Sportinga David Galjego morao je da odgovara na više pitanja na tu temu, ali nije posustao - stao je u odbranu najboljeg igrača svog tima.

"To su lične odluke i tako ih doživljavam, a lične stavove ne komentarišem. Nama je najvažnije da se oporavi, da prebrodi bolest i vrati nam se što je brže moguće", rekao je Galjego.

"Moj problem kao trenera je taj što nije sa nama, kao čovjeka - brinem kako se osjeća, a lična odluka je lična odluka".

Galjego je otkrio da se Đurđević osjeća dobro.

"To je jedino što je važno", naglasio je.

"Možemo da pričamo o sportskim stvarima, na svako pitanje ću da odgovorim, ali lične odluke nisu tema", rekao je Galjego.

Bonus video: